UTSTÄLLNING. En trappa av bilar syns tydligt längs det gröna gräset i Sundby Gård Foto: Claudio Britos

BILDSPECIAL: Sveriges bilfantaster ses i Sundby

Rockmusik, motorer och vårgrönska. Och så en rejäl bit svensk historia. Det är summan av Sundby gårds bilträffar.

  • Publicerad 16:30, 17 maj 2019

”Det här är Sveriges historia. Det är något med de här bilarna, ett medfött intresse tror jag att det är, något vi lär oss sedan barnsben. Hela familjen har varit bilintresserade, när jag såg den här på Blocket var jag utomlands, men jag skickade iväg en kompis som åkte iväg och hämtade den,” berättar Ronnie Ericson.

”Jag köpte min första bil när jag var 17 år. Just nu har jag nio andra bilar, Opel, Volvo och Ford, alla modeller tilltalar mig”, fortsätter han medan han visar interiören av bilen.

Rockmusik från bandet Trackbite hörs i bakgrunden, bilarna rullar in. Besökarna på Sundby gård är redo för utställning. Från den 29 maj håller Sundby gård bilträffar varje onsdag.

”Just den här är en plåtcabriolet, första automatiska med knapp. Sedan hade de även andra modeller, så det här var det nya konceptet, med det här taket. Folk vart ju imponerade på 1950-talet”, berättar Sören Bergström medan han öppnar upp taket.

”Vi känner oss hemma här, alla välkomnar varandra, vi har en Volvo och två mustanger och den här. Det är en kultur vi lever i. Du förstår ju själv, tänk att ha den här i bilen i sommar!”, berättar Sören och Nettan Bergström med ett leende på läpparna.

”1999 köpte vi den i småsmulor, sedan renoverade vi den i sex års tid. Runt 2006 ungefär kom den ut i gatan. På sommaren använder vi den frekvent, då vi åker på olika utställningar runtom i landet.”

VOLVO PV 444 DS. En av de nio bilar Ronnie Ericson äger.