Takterrassen på våning åtta är öppen för allmänheten alla dagar. Foto: Andreas Jennische

BILDSPEL: Nu öppnar nya hotellet vid Centralen – kolla in utsikten

Idag öppnar hotell Continental mittemot Centralen – med takterrass, tre barer och mycket vegetariskt. Häng med in och se hur det ser ut på insidan.

  • Publicerad 10:40, 1 apr 2016

Det har varit mycket snack om nya hotell Continental, som ersatt det gamla Scandic-hotell som låg här tidigare. Inte minst för dess form och höjd som vissa stockholmare anser skymma Klara kyrka alldeles för mycket.

Men nu står hotellet här och de första gästerna checkar in i dag. Hotelldirektör Peter Storckenfeldt klippte det röda bandet inför ett stort uppbåd med journalister, branschfolk och medarbetare.

Mycket grönt

Hotellet går att komma in i direkt från tunnelbanan, Citybanan och Arlandapendeln, har 392 rum, tre barer samt en restaurang och en takterrass på våning åtta som är öppen för allmänheten från och med nu.

– Jag hoppas att vi också ska se en hel del stockholmare på det här hotellet framöver. Vi har satsat på en öppen miljö så att människor lätt kan slå sig ner här för att jobba en stund, säger Peter Storckenfeldt

I restaurangen är det fokus på ekologiskt och alla rätter går att få vegetariska.

Så här ser det ut där inne

The Market, restaurangen på våning tre. "Tänk marknadsplats för ekologiskt och vegetariskt, vi tror det är rätt väg att gå", säger hotelldirektör Peter Storckenfeldt. Stor lunchbuffé på dagarna och à la carte på kvällen. Alla rätter går alltid att få vegetariska.

Myllrande mönster. Det är lätt att få svindel för den som tittar ner i trapphuset.

Rektangelmönstret går igen  Golvet har samma mönster som byggnadens fasad.

Stort. Skymmer det kyrkan för mycket? Därom tvistar stockholmarna. Snart går det att ta sig rakt in i hotellet från tunnelbanan, Citybanan och Arlandapendeln.

Terrassbaren. Baren som hänger ihop med takterrassen heter Capital. Öppen för allmänheten från och med nu.

Invigning. Hotelldirektör Peter Storckenfeldt och Scandics koncern-vd Frank Fiskers klipper bandet. Från och med nu är det fritt fram att bo på hotellet. Det är inte budgetpriser som gäller. Ett dubbelrum går loss på cirka 2 800-2 900 kronor per natt för tillfället.

Terrassen på våning åtta. Utsikt över Stadshuset, Centralstationen och City. Öppen för allmänheten från och med nu.

Fyrkantigt. Hotellet består av fyra olika huskroppar varav de högsta sträcker sig 62 meter över havet.

Entrén. Hotelldirektör Peter Storckenfeldt ser gärna att stockholmare kommer hit och laptop-jobbar. Wifi-nätverket är öppet.