Glad. Hans Björkman, klubbpresident i Lions Enköping, gick omkring och mös i solen på torget under Bilens dag. Foto: Bengt Johansson

Bilens dag fyllde torget – 95 000 till Cancerfonden

Målet var att samla in 90 000 kronor till kampen mot prostatacancer. Det nåddes med råge. – Vi är väldigt nöjda med hela arrangemanget, säger Hans Björkman, klubbpresident för Lions i Enköping.

  • Publicerad 16:48, 7 maj 2018

Det var första gången Bilens dag arrangerades. Lions har tidigare haft motsvarande arrangemang, men då har det inte varit så mycket mer än loppis på torget.

– Vi kände att det behövdes något mer, berättar Hans Björkman.

Så på lördagen den 2 maj, i värmande sol och vackraste vårvädret, fylldes torget med bilar och underhållning och skramlande insamlingsbössor.

– Vi hade verkligen enorm tur med vädret, säger Björkman.

Nya bilar och dragspel

Sex bilföretagare visade upp sina senaste bilmodeller, dragspelsklubben bjöd på musik liksom elever från Kulturskolan. På den lilla catwalken var det modevisning.

De femton från Lions som var på plats kunde samla ihop så mycket pengar att nettoresultatet för dagen blev 95 000 kronor som skänks till Cancerfonden.

Redan nu har klubben beslutat att göra om evenemanget nästa år.

Har ni någon aning om hur mänga besökare ni hade?

– Det är väldigt svårt att säga, men det var en jämn ström under hela dagen och det kändes som om det var många besökare.

Är det något ni känner att ni velat göra annorlunda?

– Nej, jag tror nog att vi alla är nöjda med helheten.

Prostatacancer

Prostatacancer är Sveriges vanligaste cancerform. Sjukdomen drabbar framför allt äldre män – cirka hälften är över 70 år och ett fåtal är under 40 vid diagnos.

Varje år upptäcks omkring 10 000 nya fall av prostatacancer. En tredjedel av all cancer hos män är prostatacancer.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.