"Vi är lite besvikna men vad ska man göra" säger Fredrik Lindstål. Foto: Max Andersson

Bilfri dag kan tvinga matfestival att ställa in

Matfestivalen Matholmen, som varje lördag och söndag står på Skeppsholmen, tvingas flytta tillfälligt. Den bilfria dagen gör att food trucksen inte kan ta sig dit.

  • Publicerad 10:58, 16 sep 2015

Arrangemanget Matholmen är en streetfood-marknad på Skeppsholmen som står där varje lördag och söndag. Nu på lördag krockar det med Stockholms bilfria dag.

– Vi kommer vara tvungna att ställa in, berättar arrangören Fredrik Lindstål.

LÄS MER Bilfritt dygn i city och Gamla Stan

Försökt få kontakt

Trots att Skeppsholmen inte hör till de avspärrade, och bilfria, områdena så blir ön avskärmad vad gäller trafik. Fredrik Lindstål har försökt nå kommunen men utan resultat.

– Vi har försökt få någon som helst kontakt och återkoppling från trafikkontoret men ingen har svarat på våra samtal, mail eller de meddelanden vi lämnat.

Positiv men irriterad

Fredrik Lindstål betonar också att han är positiv till den bilfria dagen, men att problemet är bristande information.

– Vi är i sak inte negativa till den här typen av engagemang utan vi tycker det är jättebra. Men att förankringen måste bli milsvida bättre, tycker Fredrik Lindstål.

Trafikkontoret kan inte göra mer än att hålla med. Enligt dem har de informerat både boende i själva området och på Skeppsholmen. Men de förstår också om berörda blir irriterade på ett ursprungligt bra initiativ.

– Ja upplever man att man inte nåtts av informationen, då är det inte bra. Vi har gjort det vi kunnat och har man inte nåtts så förstår jag att man reagerar, säger Anders Porelius, pressansvarig på Trafikverket.

Hörsammar och kontaktar

Nu ska Trafikkontoret kontakta Matholmen och se om de kan hitta en lösning.

– Vi kommer kontakta arrangören här inom kort. Se vad han vill, och så kan vi förhoppningsvis lösa det på något sätt. Vi är lösningsorienterade, säger Anders Porelius.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.