Foto: Wikimedia Commons

Bilinbrott och trafikbrott

De senaste polisrapporterna.

  • Publicerad 10:23, 25 sep 2019

Korsängen, Enköping
Söndag den 22 september
Klockan 06.30
Inbrottsförsök. På söndagsmorgonen upptäcks att någon har krossat sidorutan till en hantverkarbil som stått parkerad på Bäckgatan i Enköping. Man kan däremot inte se att någon saknas från bilen.

Fanna, Enköping
Tisdag den 24 september
Klockan 12.00
Inbrott. På tisdagen vid lunch upptäcks ett inbrott i en hantverkarbil som stått parkerad på Hallongatan i Enköping. Någon ska ha krossat ett ventilationsruta på höger framdörr och därigenom tagit sig in i bilen. Det som har stulits är diverse elverktyg.

E18, Enköping
Måndag den 23 september
Klockan 20.45
Grov vårdslöshet i trafik. På måndagskvällen upptäckte polisen att en bil bogserade en annan på E18 i Enköping. Förutom att det inte är tillåtet att bogsera på E18 saknade bilen som bogserades belysning. Bilen som bogserades hade dessutom dubbdäck och var avställd. Två män, en i 30-årsåldern och en i 60-årsåldern, är nu misstänkta för grov vårdslöshet i trafik. Männen är inte hemmahörande i Enköping.

Litslena, Enköping
Onsdag den 25 september
Trafikbrott. Natten till onsdagen körde en bilist på riksväg 55 i riktning mot Enköping. Vid Litslena tvingades föraren väja för ett djur på vägen och hamnade på andra sidan mitträcket på fel körbana. Polisen misstänker inget brott i samband med själva olyckan. Däremot visade det sig att bilen var belagd med körförbud och föraren, en man i 40-årsåldern hemmahörande i Enköping, fick böter för detta.

Bålsta
Torsdag den 19 september
Skadegörelse. På Västerängsskolan i Bålsta har det anmälts att någon har ristat in ett hakkors på dörren till ett elevskåp. Detta upptäcktes den 19 september.

Bålsta
Tisdag den 24 september
Inbrott. På tisdagen upptäcktes ett inbrott i ett garage på Hällbyvägen i Bålsta. Det som har stulits är knivar, stormkök, gasolflaska, ryggsäck, ficklampa och fiskerulle till ett sammanlagt värde av 9 500 kronor.

Helgens blåljus: Sprang med glasögon / Slagträ på mopeden / Polisen tog bilen mm

Nyheter En stal glasögon och sprang till bilen. En annan körde stulen moped och en tredje fick lämna ifrån sig bilen då han saknade körkort. Det är några av punkterna i Blåljusrapporten från helgen.måndag 24/2 11:36