INBROTTSFÖRSÖK. Polisen kunde gripa fyra personer efter ett inbrottsförsök i Runby skola i Upplands Väsby natten till torsdagen. Efter en kortare biljakt greps de i närheten av Väsby Centrum. Foto: Mostphotos

Biljakt efter inbrottsförsök i Runby skola

Runby skola i Upplands Väsby utsattes natten till torsdagen för ett inbrottsförsök. Fyra personer i 20-årsåldern kunde gripas efter en biljakt som slutade i närheten av Väsby Centrum.

  • Publicerad 11:40, 25 apr 2019

Polisen fick inbrottslarmet från Runby skola klockan 00.15 natten till torsdagen. Fyra personer hade försökt ta sig in i skolan när larmet gick. De försvann sedan från platsen i bil.

– Polisen fick någon typ av signalement på bilen och påbörjade efterföljande. Vid Väsby Centrum krockade bilen av någon anledning och polispatrullen kunde gripa tre personer, säger Ola Österling, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Enligt Ola Österling greps den fjärde personen strax därefter sedan en polis sprungit ikapp honom vid Väsby Centrum. Tre personer fördes till polisstationen och den fjärde bedömdes vara skadad och fördes till sjukhus. Efter förhör på torsdagsmorgonen släpptes personerna.

– De har troligtvis inte fått med sig något stöldgods, vi är inte riktigt på det klara med det än. Inget gods är säkrat. Det finns dock vissa tecken på att de försökt ta sig in i skolan, säger Ola Österling.

Initialt löd brottsrubriceringen inbrott, men det är oklart om den rubriceringen kvarstår.

Stockholm Direkt