Jakt. Polisen följde bilen från Jungfrusund till Kungsberga. Foto: Mostphotos

Biljakt över Färingsö slutar med nedlagt ärende

Polisen jagade en bil från kommunens södra till norra gräns. Men föraren kom undan och nu läggs ärendet ner.

  • Publicerad 16:14, 7 maj 2018

Det var på natten mellan 5 och 6 maj som polisen fick ett larm om en bil som körde i 190 kilometer i timmen på Bryggavägen ut mot Jungfrusund.

Sedan vände bilen och körde tillbaka upp mot Ekerö centrum, och sedan vidare ut mot Färingsö.

– Den var nära att krocka med en annan bil vid Tappströmsbron, säger kommunpolis Jacob van Rooij.

Polisen följde bilen hela vägen från Ekerösidan upp längs Färentunavägen upp till Kungsberga. Polispatrullen hittade sedan bilen tom utanför ett hus på Kungsbergavägen.

– De har hittat bilen men föraren har parkerat och sprungit därifrån så man vet inte vem det är som har kört, säger Jacob van Rooij.

Bilen är hemmahörande i Färentuna och inte anmäld stulen. Men trots att polisen vet vem bilen tillhör har ärendet lagts ner. Orsaken som gavs var att det inte fanns några spår att jobba vidare på.

– Nedläggningsgrunden var att det inte fanns mer att jobba på. Det går inte att utreda, säger Jacob van Rooij.

Jacob van Rooij var själv inte med vid utryckningen eller delaktig i förundersökningen, och i nuläget finns inte mer information i ärendet.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Låg arbetslöshet ger Ekerö delat länsrekord

Nyheter Ekerö kommun sitter på delad första plats som den i länet med lägst arbetslöshet. En ny rapport visar på god konjunktur i hela Stockholm.onsdag 23/5 15:51

Nedlagt galleri öppnar igen

Nyheter I vintras lades verksamheten ner. Efter ett knappt halvår öppnar det som tidigare hette Hantverksstallet. I helgen väntar öppning av galleriet.tisdag 22/5 16:53

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter