Nattjakt. Biljakten slutade på en skogsväg. Foto: Mostphotos

Biljakt slutade på skogsväg - föraren greps av polisen

En bil jagades av polis på Drottningholm efter att polisen försökte stoppa den för kontroll. Biljakten slutade med att polisen grep föraren. – Det blir några olika brott som de skrapat ihop där, säger kommunpolis Håkan Thor.

  • Publicerad 10:44, 3 maj 2018

En polispatrull upptäckte bilen som körde på Ekerövägen vid Drottningholm in mot stan, klockan 02.08 på lördagen 28 april.

Sättet bilen kördes på gjorde att polisen misstänkte drograttfylleri. Men när polisen försökte stoppa bilen vägrade föraren stanna.

I stället vände bilen tillbaka ut mot Ekerö centrum och polispatrullen följde efter.

Biljakten längs Ekerövägen slutade på en mindre skogsväg.

– Polisbilen förföljde den misstänkta rattfylleristen till en skogsväg där de stannade, säger kommunpolis Håkan Thor.

När bilen stannade på skogsvägen sprang alla personer som fanns i bilen iväg. Polisen sprang efter och kom i kapp föraren som kunde gripas.

Övriga personer i bilen kom undan utan att polisen lyckades gripa dem.

Polispatrullen tog med föraren till polisstationen för kroppsbesiktning.

– Det rubriceras som grov vårdslöshet i trafik bland annat, för de har kört på fel sida av vägen. Och sedan är det rattfylleri. Det blir några olika brott som de skrapat ihop där, säger Håkan Thor.

När Mälarö Tidning pratade med polisen på onsdagen var ännu ingenting klart gällande eventuellt åtal. Rubriceringarna kan även komma att ändras under utredningens gång.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Socialchefen om krisen på Lugnet: "Vi ser allvarligt på läget"

Nyheter Lugnet. Nu vill föreningen att kommunen tar över LSS-boendet på Munsö Om LSS-boendet Lugnet på Munsö måste stänga vid årsskiftet kan Ekerö kommun få problem. Föreningen vill nu att kommunen tar över verksamheten.fredag 19/10 14:50

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter