Biljakt. Polisen i Enköping tog hjälp av kollegorna i Västerås som använde en spikmatta för att stoppa en smitare. Foto: Mostphotos

Biljakt stoppades med spikmatta

Snabbkaffe i folieficka och en frontalkrock på riksväg 55. Så ser polisrapporten ut.

  • Publicerad 09:28, 29 jun 2017

Vid 05.30 på torsdagsmorgonen frontalkrockar en personbil och en hjullastare. Föraren av personbilen, en kvinna i 25-årsåldern, skadas och förses med nackkrage med vilken hon förs till akademiska sjukhuset. Hon är talbar när polisen anländer till platsen. Föraren av hjullastaren, en man i 25-årsåldern klarar sig utan skador. Han är nu misstänkt för att ha brutit mot väjningsplikten.

Vid 01.00 natten mot torsdag står en polispatrull vid riksväg 55. De slår på en bil som ägs av en person som saknar körkort. De följer efter bilen och försöker stoppa den. Föraren vill inte stanna och det blir en jakt i hög fart som fortsätter på E18 i riktning mot Västerås. Med hjälp av Västeråspolisen, som slänger ut en spikmatta, får man stopp på bilen vid Folkparksmotet. Mannen, som är i 30-årsåldern och inte hemmahörande i Enköping, misstänks för grovt rattfylleri då han är påverkad av narkotika och har framfört bilen vårdslöst. Mannen är frigiven efter förhör.

Under onsdagskvällen stoppas en bil vid Frösvik. Passageraren, en man i 25-årsåldern, misstänks för ringa narkotikabrott. Föraren, också en man i 25-årsåldern, misstänks för drograttfylleri och för brott mot knivlagen då han har knivar och en batong i bilen. Ingen av männen är hemmahörande i Enköping.

Vid Lillsidan kommer det in ett larm vid 15.30. En okänd person har ställt en vattenkokare på en spishäll i en kvarterslokal som folk får använda till att bland annat duscha medan lägenhetsrenoveringar pågår i området. Vattenkokaren smälter och det blir kraftig rökutveckling. Misstanken gäller allmänfarlig vårdslöshet och polisen tar gärna emot tips om någon har sett något.

På Ica Supermarket stoppar en butikskontrollant en person och polis tillkallas till platsen. Mannen, som är i 40-årsåldern, har plockat på sig sex paket snabbkaffe i en ryggsäck. När han undersöks närmare visar det sig att han har en så kallad folieficka som används för att inte varorna inte ska larma. Därför misstänks han inte bara för snatteri utan även för förberedelse till stöld. Mannen, ej hemmahörande i Enköping, är frigiven efter förhör.

I centrala Bålsta skedde ett inbrott på onsdagsmorgonen i en lokal för daglig verksamhet. Någon eller några har tillgripit sig ett antal nycklar upptäckte personalen när de anlände till platsen. Teknisk undersökning är gjort, men det finns inga misstänkta i nuläget.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fyra bilar - fyra brott (och två var Saabar)

Nyheter Många brott har direkt koppling till fordon. Fyra sådana noterades i Enköping under lördagen och natten mot söndagen.söndag 8/7 8:19