Foto: Leif Oldenburg

Bilkapning i Tullinge – skola håller barn inne

En man har genom hot försökt tilltvinga sig ett fordon intill en skola i Tullinge. Polis söker efter gärningsmannen med hund. Skolan har valt att hålla sina barn inomhus under insatsen.

  • Publicerad 09:28, 23 nov 2017

– Det är en person som har hotats för att lämna ifrån sig sin bil, säger Kjell Lindgren som är presstalesperson vid polisen i Stockholm, till Botkyrka Direkt.

Ingen har kommit till fysisk skada. Brottet är rubricerat till rånförsök.

Personal på Banslättsskolan ska ha tagit beslut om att hålla barnen inomhus med anledning av insatsen.

– Det här är ingenting som är riktat mot skolan, säger Kjell Lindgren.

Han kan inte uppge några detaljer om vad det var för vapen som användes vid rånförsöket men säger att det avbröts på ett odramatiskt sätt.

– Av någon anledning begav sig gärningsmannen odramatiskt därifrån.

"Ingen anledning till oro"

Strax före klockan tio på torsdagsmorgonen letar polisen fortfarande med hundpatruller efter den misstänkte gärningsmannen. Polisen ska även ha varit inne i en närliggande förskola och informerat om läget.

– Jag har full förståelse för att allmänheten blir orolig när sådant här händer, säger Kjell Lindgren.

Men du verkar inte anse att det finns någon anledning till oro i det här fallet?

– Inte alls!

Fordonet som gärningsmannen försökte komma över bärgas av polisen för teknisk undersökning, då gärningsmannen kan ha lämnat spår efter sig.

Gärningsmannen har inte anträffats.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.