Parkeringsplatser i Hammarbyhöjden har fått ge plats för cykelställ. Foto: Clarence Frenker

Bilparkering blev cykelställ i Höjden

I Hammarbyhöjden har parkeringsplatser för bilar fått stryka på foten till förmån för cykelställ. Det har mött både ris och ros från lokalbor.

  • Publicerad 16:27, 26 okt 2017

Grönytor är alltid högt värderade och i detta fall valdes att ta bilparkering.

Parkeringsrutorna i Hammarbyhöjdens centrum, vid grillen, har fått ge plats för cykelställ.

Det har fått lokalbor att både gå i taket och komma med positiva tillrop i sociala medier.

Maskerad man försökte slita in flicka i skåpbil

De som är positiva tycker att det saknats parkering för cyklar i centrum. De som ger tummen ner tycker bland annat att det är ont om parkeringsplatser för bilar i området redan som det är – och undrar varför just parkeringsrutorna fått försvinna och inte till exempel en gräsyta i närheten.

Per Åke Tjärnberg, som jobbar med trafikplanering i Stockholms stad, säger att platsen valts för att det funnits ett önskemål och ett behov av ordnad cykelparkering i området.

"Alltid en avvägning"

Cykelställen som kommit till är av typen "cykelhage" och i varje sådan finns det plats för tio cyklar.

– Det är alltid en avvägning som görs mellan olika intressen och behov. Grönytor är alltid högt värderade och i detta fall valdes att ta bilparkering. Just på denna plats tror jag att tre p-platser för bil blev 20 p-platser för cykel, skriver Per Åke Tjärnberg i ett mejl till Stockholmdirekt.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Bönderna ratar Stockholms gräs

Nyheter Trots extrema bristen på djurfoder vill ingen ha Stockholms stad har erbjudit lantbrukare att slå gräs på flera öppna ytor till följd av foderbristen i spåren av hettan. Men hittills har intresset varit svalt. Inte en enda har nappat. Anledningarna...onsdag 18/7 7:30

Idag är det världsemojidagen – vilken emoji är du?

Nyheter ”Ibland är jag arg” I dag är det den internationella emojidagen. Vi drog ut på stan med den självklara frågan.ntisdag 17/7 13:29