FAST. Den man som knivskar bildäck vid Nytorget igår sitter nu anhållen. Foto: Mostphotos/Alvaro German Vilela

Bilsabotör som gäckat Söderpolisen gripen

Under lång tid har Söderborna såväl som Södermalmspolisen gäckats av den anonyme bilsabotör som härjat på gator och parkeringar. Nu kan pinan vara över.

  • Publicerad 14:29, 31 aug 2018

Det var under torsdagseftermiddagen som en person upptäckte en man som strök runt längs Nytorget och knivskar ett flertal bildäck. Personen ringde polisen, och följde sedan efter mannen – vilket ledde till att polisen slutligen kunde gripa honom.

Mannen sitter nu anhållen misstänkt för skadegörelse, och det rör sig inte bara om just det här fallet. Han misstänks också för en rad liknande bilsabotage som skett i området kring Nytorget och Östgötagatan under den senaste tiden.

– Det här har varit en följetong för oss. Tyvärr har vi haft svårt att hitta personen och fastställa identitet eftersom det oftast skett på natten då få människor är ute och kan ta signalement. Nu hade vi turen att ett rådigt vittne kunde hjälpa till. Vi vet ju som sagt att det har skett flera liknande incidenter med skadegörelse på bilar på Söder tidigare, säger Anders Lindberg, kommunpolis på Södermalm.

Bilägare kan KANSKE dra en lättnadens suck

Om detta betyder att polisen nu fångat den person som ligger bakom de andra sabotagen och att bilägarna på Söder därmed kan andas ut, kan Anders Lindberg inte ge ett rakt svar på nu.

– Det kan vi i nuläget inte veta, man kan bara spekulera. Men jag skulle nog säga att vi har goda skäl att tro det, ja.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Mannen sitter nu anhållen, men efter 96 timmar måste man besluta huruvida personen ska häktas eller försättas på fri fot. I skrivande stund arbetar man mot klockan för att skaffa fram bevisning mot mannen, säger Anders Lindberg.