Brott. Bilen i Kungsberga stals natten till onsdagen. Foto: Mostphotos

Bilstöld kan spåras över öarna

En bil stals i Kungsberga på Färingsö under natten till onsdagen 13 juni. Stölden tycks också ha kopplingar till andra inbrott under natten.

  • Publicerad 14:41, 13 jun 2018

Det var vid klockan 03.00 på onsdagsmorgonen som en bil i Kungsberga blev stulen. Genom en GPS-trackare som fanns i bilen har ägaren kunnat följa bilens färd efter stölden.

– Vi har kunnat följa den minut för minut, exakt var den varit, säger Dennis Faerden, vars firmabil det var som blev stulen.

Tjuvarna hade kört söderut från Kungsberga och gjort en sväng in mot Svartsjö ut mot Norrudden för att sedan fortsätta mot infartsparkeringen i Ekerö centrum.

Både i Norrudden och på infartsparkeringen har det rapporterats inbrott under den tiden.

– Och så har jag sett att de har varit inne på parkeringen vid Ica i Skå, så det är säkert en bil som är sönderslagen där också, säger Dennis Faerden.

Bilen hade sedan körts ut mot Nockeby och parkerats vid kyrkan. Där hämtade Dennis Faerden och hans sambo Ida Blomberg bilen på onsdagsmorgonen.

Mycket av sakerna som stals var Dennis Faerdens jobbgrejer. Men hans privata fiskeutrustning och hans barns kläder fanns också i bilen.

– Bilen var totalt utblåst. De hade tagit precis allt, från dieseltankar till pennor och kaffemuggar, säger Ida Blomberg.

Utöver att stjäla lösa föremål hade tjuvarna också klippt loss det alkolås som är installerat i bilen.

– Så antagligen var de packade och fick klippa loss låset för att få igång bilen, säger Dennis Faerden.

Händelsen är polisanmäld och Mälarö Tidning har sökt polisen för en kommentar.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Socialchefen om krisen på Lugnet: "Vi ser allvarligt på läget"

Nyheter Lugnet. Nu vill föreningen att kommunen tar över LSS-boendet på Munsö Om LSS-boendet Lugnet på Munsö måste stänga vid årsskiftet kan Ekerö kommun få problem. Föreningen vill nu att kommunen tar över verksamheten.fredag 19/10 14:50

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter