Foto: Mostphotos

Bilstöld och flera inbrott

En bil som stals i Romberga hittades senare. Två inbrott av samma slag begicks på lördagen. Det är några av helgens blåljusnyheter.

  • Publicerad 14:47, 28 jan 2019

En Skoda som stals från Sämskarbogatan under söndagseftermiddagen återfanns sent på kvällen i Linköping.

På Sämskarbogatan stals också en ledljusramp värd omkring 3.000 kronor från en firmabil i helgen, under kvällen/natten mellan fredag och lördag.

Inbrott x 2

Två inbrott begicks i helgen i Enköping.

Det ena på St Persgatan, där tog sig gärningsmannen in genom att krossa en ruta någon gång under lördagen, mellan kl 10 och 23. en som bröt sig in har rotat omkring i huset, men exakt vad som stulits är inte fastställt.

Det andra inbrottet gjordes i en villa på Kristinagatan, tjuven tog sig in genom att krossa ett köksfönster. Inte heller där har fastställts vad som stulits.

Ett flak diesel

En mindre lastbil som kontrollerades på Traktorgatan vid halv elva-tiden i fredags kväll hade 300 liter diesel i 25-litersdunkar på flaket.

Varifrån dieseln kommit gick inte att fastställa, men misstankar finns om att den stulits. Föraren, en man i 55-årsåldern som inte är från Enköping, är misstänkt förbrott mot lagen om transport av farligt gods.