Foto: Mostphotos

Biltjuv, stök i gallerian och tre som inte borde ha kört bil

I Bålsta Centrum har det varit stökigt en tid. Till exempel i torsdags. Bland blåljushändelserna finns också en ovanlig typ av bilstöld och tre som körde bil med droger i kroppen.

  • Publicerad 15:50, 4 jan 2020

Fredag ca 1700

Automobil

Bilstöld. Även bilhandlare kan bli av med bilar vid provkörning. Det drabbade Automobil i Bålsta på fredagens eftermiddag.

En man kom in i bilaffären och ville provköra en svart BMW.

Säljaren tog då en bild av mannens körkort, men mannen fipplade (polisens uttryck) med körkortet så att säljaren inte fick en tydlig bild.

Men mannen fick låna BMW:n och körde i väg – men kom inte tillbaka.

Bilen är efterlyst och mannen som for i väg med den beskrivs vara i 25-årsåldern, cirka 1,75 lång och ha mycket skägg.

Torsdag ca kl 18:30

Bålsta centrum, gallerian

Ungdomsbrott. En pojke som kastat smällare och stökat i gallerian i Bålsta Centrum omhändertogs av polis på torsdagskvällen. Gossen ville inte säga vad han hette, men polisen tog reda på det och skjutsade hem honom till vårdnadshavare. Han är nu misstänkt för ett antal brott och anmälan till Socialförvaltningen har skrivits.

Fredag ca 11:45

Centrumleden

Drogbrott mm. En man i 40-årsåldern körde bil på Centrumleden i Bålsta på fredagens förmiddag. Det borde han inte ha gjort. Mannen saknade körkort och blev misstänkt för grov olovlig körning samt drograttfylleri.

Fredag ca 09:00

Övergran

Drogbrott. En kvinna i 40-årsåldern är misstänkt för drograttfylleri och narkotikabrott, eget bruk, sedan bilen hon körde stoppats i Övergran på fredagens morgon.

Lördag ca 01:00

Bålsta

Drogbrott. En man i 25-årsåldern är misstänkt för drograttfylleri och narkotikabrott, eget bruk, sedan bilen han körde stoppats av polis för kontroll. Polispatrullen omhändertog körkortet och tog bilnycklarna i beslag.

Senaste numret

Bålstabladet
Stockholm Direkt