En biltjuv kunde fångas in tack vare en polishund på torsdagen.

Biltjuvar, inbrott och stölder

En tämligen lyckad jakt på biltjuvar, flera olösta inbrott och en arg patient på en vårdcentral finns på dagens blåljuslista.

  • Publicerad 09:06, 4 aug 2017

När en bil polispatrull skulle stoppa en bil på E18 som misstänktes vara stulen ökade bilföraren i stället farten. Polis följde efter och den flyende bilföraren svängde in till Ekolsund.

Där flydde de två män som satt i bilen till fots.

Hundsök tillkallades och den ene av de två kunde infångas och gripas. Mannen, född 1997, är från Stockholm och sitter nu anhållen där.

Han misstänks ha gjort inbrott i en villa i Spånga utanför Stockholm den 21 juli och stulit bland annat nycklar för att sedan återkomma i onsdags och då stulit bilen ur garaget.

Övervakningskameran i villan fångade dock mannen varför ett gott signalement finns.

Inbrott och skadegörelse

Det stjäls och förstörs också.

Under natten mot fredagen krossades en ruta i Bålsta centrum. Rutan är i en tom lokal, den som SEB tidigare hade.

Ett inbrott i ett fritidshus i Veckholm upptäcktes av husägaren när han kom dit. Ett fönster hade brutits upp och elektronik, varor och bohag hade stulits.

På Kyrkogatan i Enköping klippte någon sönder nätet till ett källarförråd och stal en grill under torsdagen.

En skärmaskin värd omkring 25.000 kronor har stulits från Pizzeria Misto Uno på Kungsgatan. Hur det gått till är dock okänt då ingen åverkan på lokalen finns och polisen vet inte hur den som stulit maskinen tagit sig in.

Ofredande

En man i 40-årsåldern, som av personalen på vårdcentralen Capio fick höra att han tagit andra kunders tider, blev så arg att han nu är anmäld för ofredande sedan han sagt "otrevliga saker" till personalen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Trafikolycka vid Hemköp

Flera vittnen såg hur en motorcykel körde in i en svängande bil utanför Hemköp. Några har beskrivit att motorcykeln höll hög hastighet.söndag 8/7 8:36

Senaste numret

Bålstabladet