Foto: Mostphotos

Biltjuvar togs i Litslenarondellen

Biltjuvar togs i Litslenarondellen. Bil brann på Västerviksgatan. Och i badhuset bryts lås till skåp upp och saker stjäls.

  • Publicerad 10:22, 2 apr 2019

Vi börjar med det senaste. Morgonens polisingripande.

I Uppsala lämnade en person sin bil, en Peugeot olåst utan uppsikt en kortare stund. Då stals den.

Fast – tjuvarna blev sedda. De hade kommit i en silverfärgad Saab som for därifrån i riktning mot Enköping.

Polisen hann sätta upp kontroll i Litslenarondellen och när Saaben kom plockades den in. De två personerna i bilen är välkända hos polisen sedan tidigare.

I bilen fanns stöldgods från bland annat Peugeoten, som hittades parkerad i Örsundsbro.

De båda männen är anhållna.

Bilbrand

På tisdagskvällen, vid 22-tiden, brann det i en bil på Västerviksgatan. Vittnen såg hur det brann i motorrummet och slog larm.

Branden kunde begränsas till motorrummet. Någon brandorsak finns inte fastställd.

Stöld från båt

Jodå, rapporterna om båtrelaterade stöld är många den här tiden på året. På Märsön har en båtägare sin båt på tomten under ett kapell. I fredags eller lördags stals delar från båtens Mercury-motor av okända gärningspersoner.

Badhusstölder

Det räcker inte att ha hänglås på skåpen i badhuset. Det har två personer fått erfara i helgen.

I lördags klipptes ett lås upp och en mobiltelefon stals medan ägaren badade.

Under måndagen eftermiddag var en annan person i badet i två timmar. Under den tiden klipptes hänglåset upp och både Iphone och bankkort stals.

Drogbrott x 2

En bil kördes så vingligt på riksväg 70 under måndagskvällen att andra bilister ringde polisen. På E18 fick polisen syn på bilen och stoppade den. Föraren höll då 80 på motorvägen och körde på ett sätt som väckte uppmärksamhet. Den manlige föraren i 25-årsåldern förhördes och är misstänkt för drograttfylleri.

En man i 30-årsåldern kontrollerades av polis på Västerviksgatan vid 15.30-tiden på måndagens eftermiddag. Han hade då narkotikaklassade tabletter på sig och är därför misstänkt för drogbrott. Mannen är inte hemmahörande i Enköping.

BLÅLJUS: Tacka hunden (och vittnen) för att BMW-tjuvar på Korsängen kan vara fast

Nyheter Vaken allmänhet är en stor hjälp för polisen. God polisintuition också. Helgen gav exempel på båda delar.måndag 25/5 14:16