Biologiska museet ska stänga. Nu finns nya planer för lokalen. Foto: Sacharias Källdén

Biologiska museet blir krog

Från museum till krog. Bland växter och uppstoppade djur. Nu öppnar krögaren Karl Christer Wallberg upp en ny restaurang i Biologiska Museets lokaler på Djurgården.

  • Publicerad 20:00, 28 aug 2017

Biologiska museet på Djurgården har stängt på obestämd tid för renovering. Men redan nästa vecka får lokalerna nytt liv när stjärnkrögaren Karl Christer Wallberg öppnar sin nya pop up-restaurang Biologi i lokalerna.

– Det här är ett väldigt kreativt och djupgående koncept. Den kommer att vara öppen vid tre tillfällen och präglas av “läran om livet”, säger Karl Christer Wallberg, som även driver Gubbhyllan på Skansen.

BILDSPECIAL: Följ med in bland de döda djuren – där tiden stått stilla i 100 år

Restaurangen har invigning den 7 augusti och kommer därefter vara öppen för privatpersoner vid enskilda tillfällen i september, november och i januari.

Gästerna kommer då att kunna avnjuta en niorätters middag i fyra serveringar mitt bland växter och uppstoppade djur.

Enligt Karl Christer Wallberg är det helt i linje med restaurangens koncept, som han menar ska vara en helhetsupplevelse och lärokväll om livet, naturen och dess kretslopp.

Efter middagen kommer gästerna även att kunna mingla och ställa frågor till kocken.

– Det handlar om att skapa en helhetsbild. Du sitter mitt i utställningen som är hela den svenska floran och faunan och äter mycket av det du ser. Men fokuset ligger extremt mycket på skörderåvaror, det är en respekt mot hela natur och djurriket, säger han.

Valet att starta krog i det gamla muséet var enkelt.

– Det här är ett hus som behöver uppmärksamhet och ett lyft. Dessutom har det ett enormt viktigt innehåll för stockholmarna samtidigt som biologi är så otroligt viktigt att lära ut. Därför vill jag förvalta den här lokalen.