"SINNLIG UPPLEVELSE". När arbetsschemat och vädret passar tar Birgitta Lindvall skidspåren till jobbet. Foto: Privat

Birgitta tar längdskidorna till jobbet

Vi går, springer, cyklar och åker rullskridskor till jobbet men det känns originellt att 08:or tar skidorna från dörr till dörr. Birgitta Lindvall gör det – från Storskogen till Kista.

  • Publicerad 13:37, 7 feb 2019

När jag genomsvettig och röd i ansiktet kommer till jobbet skrattar kollegorna

Härom veckan lade Birgitta Lindvall upp en bild i Facebookgruppen "Vänliga Sundbyberg". Bilden föreställde spetsarna på hennes träskidor och de fina skidspår hon hade framför sig.

I textfältet skrev hon: "Fint att kunna åka skidor till jobbet! Storskogen–Kista utan att behöva passera över ngn gata. Lyx."

På några dagar fick hon ett dussin kommentarer och över 260 gilla-markeringar.

– Det var väl inte så märkvärdigt, säger hon om skidturen. Jag är ingen sportmänniska, utan friluftsmänniska. När jag genomblöt av svett och röd i ansiktet kommer till jobbet skrattar kollegorna.

När andan faller på och vädret tillåter hämtar Birgitta fram skidorna i källaren på Ateljévägen och går ut på baksidan. Därifrån kan hon, längs Sundbybergssidan av Råstasjön, skida hela vägen fram till tunneln som leder till Ursviks motionsgård.

– Tunneln var enda stället där jag behöver ta av mig skidorna.

Birgitta är 66 år och ser sig definitivt inte som en skidåkare.

– Jag hasåker mig fram, säger hon och skrattar.

Hon arbetar som familjebehandlare på socialkontoret i Kista. Fågelvägen har Birgitta 3,7 kilometer från bostaden till jobbet, skidvägen är långtifrån lika raka.

Hur lång tid tar det till jobbet?

– Det törs jag inte säga. Okej, det tar en dryg timme. Men som jag sa så är jag ingen sportig människa. Jag ser skidturerna som en sinnlig upplevelse.

Om vintervädret i Stockholmsregionen var stabilare skulle Birgitta ta fram skidorna oftare. Dock gäller det att arbetsschemat passar, hon åker ogärna i mörker och helst i en kompis sällskap.

– En del menar att jag är lite knasig, andra säger att jag är cool. På jobbet pratas det ibland om att ta en skidtur i samband med lunch, det skulle vara trevligt, säger Birgitta Lindvall.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Här kostar villorna mest i Stockholm

Nyheter LISTA: Så har huspriserna förändrats – kommun för kommun På vissa håll i länet har huspriserna sjunkit med 9 procent det senaste året. I andra delar har de i stället stigit. Här är siffrorna som visar vad en villa kostar där du bor, och hur priserna har...onsdag 20/2 7:00

Förslag om uppdelat arvode återremitterat

Nyheter Lång debatt om Socialdemokraternas förslag Efter en debatt som pågick i knapp en och en halv timme återremitterades Socialdemokraternas förslag att en av partiets två kommunalrådsposter ska fördelas på nio personer.tisdag 19/2 15:50

Få vill nattvandra i Sundbyberg

Nyheter Kämpar för att locka vuxna ut på kvällarna Sju personer har valt att viga sin tid till att nattvandra i Sundbybergs lokala delar. Men för att klara av arbetet behöver det vara fler och just nu är uppslutningen "katastrofdålig", enligt...tisdag 19/2 11:00