"SINNLIG UPPLEVELSE". När arbetsschemat och vädret passar tar Birgitta Lindvall skidspåren till jobbet. Foto: Privat

Birgitta tar längdskidorna till jobbet

Vi går, springer, cyklar och åker rullskridskor till jobbet men det känns originellt att 08:or tar skidorna från dörr till dörr. Birgitta Lindvall gör det – från Storskogen till Kista.

  • Publicerad 13:37, 7 feb 2019

När jag genomsvettig och röd i ansiktet kommer till jobbet skrattar kollegorna

Härom veckan lade Birgitta Lindvall upp en bild i Facebookgruppen "Vänliga Sundbyberg". Bilden föreställde spetsarna på hennes träskidor och de fina skidspår hon hade framför sig.

I textfältet skrev hon: "Fint att kunna åka skidor till jobbet! Storskogen–Kista utan att behöva passera över ngn gata. Lyx."

På några dagar fick hon ett dussin kommentarer och över 260 gilla-markeringar.

– Det var väl inte så märkvärdigt, säger hon om skidturen. Jag är ingen sportmänniska, utan friluftsmänniska. När jag genomblöt av svett och röd i ansiktet kommer till jobbet skrattar kollegorna.

När andan faller på och vädret tillåter hämtar Birgitta fram skidorna i källaren på Ateljévägen och går ut på baksidan. Därifrån kan hon, längs Sundbybergssidan av Råstasjön, skida hela vägen fram till tunneln som leder till Ursviks motionsgård.

– Tunneln var enda stället där jag behöver ta av mig skidorna.

Birgitta är 66 år och ser sig definitivt inte som en skidåkare.

– Jag hasåker mig fram, säger hon och skrattar.

Hon arbetar som familjebehandlare på socialkontoret i Kista. Fågelvägen har Birgitta 3,7 kilometer från bostaden till jobbet, skidvägen är långtifrån lika raka.

Hur lång tid tar det till jobbet?

– Det törs jag inte säga. Okej, det tar en dryg timme. Men som jag sa så är jag ingen sportig människa. Jag ser skidturerna som en sinnlig upplevelse.

Om vintervädret i Stockholmsregionen var stabilare skulle Birgitta ta fram skidorna oftare. Dock gäller det att arbetsschemat passar, hon åker ogärna i mörker och helst i en kompis sällskap.

– En del menar att jag är lite knasig, andra säger att jag är cool. På jobbet pratas det ibland om att ta en skidtur i samband med lunch, det skulle vara trevligt, säger Birgitta Lindvall.

Starka reaktioner när staden skyltade om

Nyheter Boendeilskan stor på grund av miss Årets sommarplåga i Sundbyberg blev borttagandet av tilläggstavlan om 7-dygnsparkering i anslutning till parkeringsytor runt om i staden. Stadens förtydligande information dröjde så länge att ilska...fredag 16/8 16:31

Kräftfiske handlar om erfarenhet

Nyheter Roger och Paul laddar - imorgon börjar kräftfisket i Sollentuna. Augusti är lika med kräftfiske. I veckan drar årets fiske igång men redan veckorna innan börjar de riktigt initierade fiskarna sina förberedelser.torsdag 15/8 17:21
Stockholm Direkt