Foto: Fredrik Gustafsson

Birk öppnar gym och träffpunkt

Nu flyttar Westerlunds Friskvård in i den gamla gymlokalen på Ågatan som vill vara lika mycket social träffpunkt som ett gym. – Jag tycker absolut att man kan ta en kaffe och en bit blåbärspaj mellan två set marklyft, säger Birk Westerlund.

  • Publicerad 14:36, 20 aug 2020

Jag har alltid tyckt
om att lära andra.

Den 5 september öppnar ett helt nytt gym i Enköping, i bekanta lokaler, på Ågatan. En lokal som varit hem åt ett par gym de senaste decennierna. Nu slår Birk Westerlund upp portarna till Westerlunds Friskvård.

– Det kändes ganska självklart att gymmet skulle ligga här. Jag har själv tränat här i fem år, både när det varit Friskvårdarna och Magasinet, säger Birk, som planerat inför öppningen sedan i november förra året.

Vad är det som lockar med ett eget gym?

– Jag har alltid haft intresset för träning och friskvård. Jag har utövat flera idrotter sedan barnsben och har alltid tyckt om att lära andra. Har varit tränare inom rugbyn och varit ungdomsledare under Öppna veckan i flera år.

Mellan mars och juli i år utbildade han sig till personlig tränare och kostrådgivare.

– Mitt långsiktiga mål är att få fler att ha friskvård som en naturlig del i sina liv, precis som att man går och klipper sig eller borstar tänderna. Och för att göra det, måste man tycka det är roligt. Därför kommer vi lägga mycket fokus på det sociala, säger han och tillägger:

– Jag prioriterar det sociala och träningen lika mycket. Båda är otroligt viktiga för att må bra. Jag tycker absolut att man kan ta en kaffe och en bit blåbärspaj mellan två set marklyft. För många andra vore det absurt. Men jag menar, det är väl bättre att man kommer hit och tränar 60 minuter och äter en paj, än att man sitter hemma och inte gör något alls? säger han.

Westerlund är ett ganska bra namn på ett Enköpingsgym?

– Ja, faktum är att jag tycker att Doktor Westerlund tänkte rätt om mycket. Han har många bra citat: ”Att vila, är att göra någonting annat” till exempel, säger Birk Westerlund avslutningsvis.

Birk Westerlund

Namn: Birk Westerlund.

Ålder: 19 år.

Bor: Enköping.

Yrke: Ägare och VD till gymmet ”Westerlunds friskvård” på Ågatan 19 i Enköping som öppnar i september.

Visa merVisa mindre

De är på jakt efter att hjälpa fler

Nyheter Med 200 000 kronor i kassan vill den nystartade föreningen Victoria göra gott. – Vi vill att alla ska ges samma chans i livet att utvecklas till sitt allra bästa jag, säger Arne Wåhlstedt, ordförande.fredag 18/9 11:42

Stöld på ICA Maxi funkar inte

Nyheter Två stölder kunde avslöjas på ICA Maxi under torsdagen. I båda fallen var det vuxna personer som försökte ta med sig varor utan att betala – men som upptäcktes och stoppades då de gick ut.fredag 18/9 10:33