Marcus Birro och Jonna Vanhatalo som nygifta säljs på Tradera. Foto: Jonna Vanhatalo

Birros exfru om tavlan som gör succé på nätet: ”Jag vill veta var den hamnar”

Jonna Vanhatalo som tidigare var gift med Marcus Birro säljer nu parets bröllopstavla på nätet – med knytnävsmärken och allt. "Det var mitt sätt att reagera på allt som hände. Min reaktion var att slå till tavlan, säger Jonna Vanhatalo.

  • Publicerad 12:25, 9 mar 2017

Marcus Birro uppmärksammades nyligen för att han återvänt till Södermalm, stadsdelen har lämnat i avsky. Nu är han i hetluften igen – fast denna gång som en bifigur.

Marcus Birro ber om ursäkt – och är tillbaka på Södermalm

I förgrunden står hans exfru Jonna Vanhatalo som på den internationella kvinnodagen lade ut en annons på Tradera där hon säljer parets bröllopstavla.

”Dags att gå vidare och slänga gammalt skit, däribland denna målade tavla på mig och min exman” skriver hon i annonsen som nu delas hej vilt på Facebook.

Mest pikant är att tavlan har ett hål – efter Jonnas knytnäve.

Är det sant som du skriver i annonsen, att du slagit hål på den?

– Ja det är det faktiskt. Är det så konstigt? Jag menar, det var ett ganska offentligt och infekterat bråk mellan oss när vi separerade och jag blev ofta pratad om utan att jag fick en syl i vädret. Det här var mitt sätt att reagera på allt som hände. Min reaktion var att slå till tavlan, säger Jonna Vanhatalo till StockholmDirekt.

I annonsen skriver Jonna Vanhatalo att ”allt överskott efter betalda skulder skänkes oavkortat till andra kvinnor för att hjälpa dem komma på fötter ekonomiskt efter skilsmässor från snåla rövhattar.”

Under budgivningen har priset gått från 199 kronor i utropspris till över 17 000 kronor.

En av de budat flitigast är person som av allt att döma verkar vara Margareta Garpe. En legendarisk feminist från 68-rörelsen då hon var aktiv i Grupp 8.

Marcus Birro lämnar Södermalm för Botkyrka: "Folk undrar om det börjar gå sämre för mig"

Men det stämmer inte, enligt Margareta Garpe själv. På telefon från Gotland säger hon att hon visserligen sett annonsen men inte är intresserad av att lägga något bud.

– Jag är inte en av budgivarna. Någon annan har använt mitt namn, säger hon.

Jonna Vanhatalo skrev annonsen på kvinnodagen och säger att det finns en feministisk agenda med den.

– Jag ville fundera på äktenskapet och kvinnans roll, säger Vanhatalo som gärna vill veta var den hamnar när budgivningen är slut.

StockhomDirekt har varit i kontakt med Marcus Birro. Han kommenterat annonsen så här:

– Redan under vårt äktenskap ville jag ställe undan den där. Den är hemsk. Jag förstår att hon säljer den, skriver han i ett sms.

Tavlan var ursprungligen en present från en av Jonna Vanhatalos släktingar.

– Det var en fantastiskt present då. Till skillnad från Marcus ville jag gärna ha den framme.

Vad hoppas du att det här ska leda till förutom pengar?

– Att jag blir kvitt den utan att jag behöver slänga den. För mig har den fyllt sin funktion. Jag har haft den som slagpåse. Jag kan gå vidare nu.