Obehagligt eller tankeväckande? Åsikterna går isär om gerillakonsten i Hjortis. Foto: Ylva Aguilar

Bisarr skogskonst förbryllar i Hjorthagen

En konstinstallation på en sten i Hjorthagen har skapat diskussion i en lokal Facebook-grupp. Nu vill StockholmDirekt hitta personen bakom och få svar på frågan; vad ÄR det här för någonting?

  • Publicerad 19:37, 9 apr 2018

En Hjorthagenbo upptäckte verket i förra veckan och tog en bild (se ovan). När den postades i en lokal Facebook-grupp blev reaktionerna starka.

"Nalle Puh sätter på Nasse. En kvinna med elefanthuvud har händer och fötter fastbundna med rep. Ken är korsfäst. Studentspex kanske?", skriver en person.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

"Upp till vilken vilken fantasi man har. Kanske det som är konstnärens tanke?", skriver en annan.

Alla kommentarer reflekterar inte lika mycket kring tanken bakom konstverket utan avfärdar det hela som "groteskt" och "sjukt".

Mårten Castenfors, Stockholm konsts VD, reagerar med blandade känslor när StockholmDirekt visar honom bilden.

– Herregud! Visst är det skojigt med medborgarinitiativ och gerillakonst. Men det här är kanske inte riktigt vad vi vill ha på stadens mark. Dessutom lär det försvinna efter fem minuter, säger Mårten Castenfors och lägger till:

– Jag är glad att jag inte är skyldig till det här. Jag vet i tusan vem det kan vara som har gjort det, jag brukar känna igen det mesta.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Mycket riktigt så ska installationen, eller vad den bör kallas, nu vara försvunnen från platsen.

Är du den som skapat verket och vill berätta mer? Mejla on@direktpress.se. Det går bra att vara anonym.

Stockholms konstchef Mårten Castenfors förbryllas av det udda verket i skogen. Foto: Max Palm

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fest på Söder ska få fler att odla

Nyheter Här får barnen stoppa fingrarna i jord Det förbereds för en stor odlingsfest i Drakenbergsparken i höst.torsdag 19/7 16:33

Motorbåt fattade eld – tre hoppade i vattnet

Nyheter SE FILMEN En mindre motorbåt fattade plötsligt eld efter vad som beskrivs som en explosion strax före klockan halv ett på torsdagen. Släckning pågår. "Vi satt och solade när det plötsligt small", säger vittnet...torsdag 19/7 13:17