Istält. Den tillfälliga inomhusrinken invigdes den 22 oktober. Foto: Alexander Kuronen

Bistra beskedet: Ingen uterink i Kärrtorp

Att Kärrtorps IP blivit med ishall är en glädjande nyhet för såväl föreningar som söndagsåkande Söderortsbor. Risken finns dock att det blir trångt i den tältförsedda rinken i vinter.

  • Publicerad 16:41, 30 okt 2019

Idrottsplatsen har tidigare även haft en naturisrink som ordnats genom att spola den beachvolleybollplan som används sommartid.

I år väljer man att spola det upplägget. En av orsakerna är den nya eldrivna ismaskin som idrottsförvaltningen köpte in i samband med att ishallen uppfördes.

– Det är inte bra att köra utomhus med den eftersom den förstör inomhusrinken om man drar in smuts och grus, säger Anna-Karin Söderquist, anläggningschef på förvaltningen.

Samtidigt avvecklas den dieseldrivna ismaskin som användes för att spola naturisrinken i fjol. Enligt Söderquist för att "den var så pass gammal".

Ett annat skäl till slopandet av uterinken är att den kan utgöra en säkerhetsrisk.

– Sedan vi satte upp tältet har vi inte längre samma yta för att sätta upp rinken. Eftersom det är mycket folk i rörelse så är det också en säkerhetsaspekt, säger Söderquist.

Tycker du att ni gjort vad ni kan för att inte göra skridskosugna Kärrtorpsbor besvikna?

– Så klart, vi gör alltid vårt yttersta för medborgarna och det finns fortfarande tider för allmänheten i tältet. Men vi har också andra naturisar.

En av dem kommer att finnas två tunnelbanestationer bort, när bollplanen i Skarpnäck spolats. Allmänheten är också välkommen att åka skridskor i Kärrtorps nya inomhushall vardagar 8–15, lördagar 12–15 samt söndagar 12–14.

Förening storsatsar på läxhjälp i Örby

Nyheter Vill anställa gymnasieungdomar Hallå där, Sofia Linjo från föreningen Inkludering Örby som gör en storsatsning på läxhjälp nästa år, genom att anställa gymnasieungdomar.torsdag 5/12 16:30

Bekräftat: Kraftiga neddragningar föreslås i Farsta

Nyheter Två parklekar och en fritidsgård läggs ner – resten får minskade öppettider Nu är det svart på vitt. Stadsdelsförvaltningen föreslår att parklekarna Odlarängen och Fagerlid samt fritidsgården Västboda avvecklas inför sommaren 2020. Dessutom föreslår förvaltningen minskade...torsdag 5/12 16:06