Björkhagens centrum idag. Nu utreder staden fler bostäder på platsen. Foto: Sacharias Källdén

Björkhagens C kan få nya bostäder

Nya bostäder i Björkhagens centrum? Kanske det. Staden ska nu utreda om det är möjligt.

  • Publicerad 15:57, 7 nov 2018

I stadens program för utvecklingen av Björkhagen och Hammarbyhöjden finns en ambition att bygga fler bostäder vid Björkhagens centrum. Nu ska exploateringskontoret i Stockholms stad utreda om det går att utföra längs Malmövägen. Exakt hur många lägenheter det kan komma att röra sig om är oklart i det här läget.

Här är nya skissen på planerade huset i Björkhagen

"Programmet pekar ut ett område vid tunnelbanan för bostadsbebyggelse med ambitionen om att Malmövägen ska utvecklas till ett stadsstråk. Utredningsbeslutet syftar till att fortsatt utreda huruvida det går att justera vägen och möjliggöra exploatering för att få till en utveckling av centrumområdet. Vi behöver utreda förutsättningarna för ett projekt innan det kan bli aktuellt att markanvisa och påbörja ett planarbete", skriver Caroline Cronvall, projektledare på exploateringskontoret i ett mejl till tidningen.

Vad gäller det sedan tidigare planerade flerbostadshuset på Malmövägen som varit på granskningsrunda i höst så väntas detaljplanen klubbas i mars-april, enligt Caroline Cronvall.

Spana in: Björkhagen då och nu

FILM: Häng med i Grönans nya värstingåk

Nyheter StockholmDirekt testade Snake som har premiär på Gröna Lund 27 april – så bra är den 80 kilometer i timmen, 40 meter upp i luften. I sommar lockar Grönan med sin nya tivolisnurra Snake.tisdag 23/4 19:40

Här kan du förtidsrösta i Stockholm till EU-valet 2019

Nyheter LISTA: Alla lokaler i Stockholms stad Valmyndigheten har gått ut med adresser till alla platser där du kan förtidsrösta i EU-valet perioden perioden 8 maj 2019 till och med 26 maj 2019.tisdag 23/4 11:25