Björkhagens centrum idag. Nu utreder staden fler bostäder på platsen. Foto: Sacharias Källdén

Björkhagens C kan få nya bostäder

Nya bostäder i Björkhagens centrum? Kanske det. Staden ska nu utreda om det är möjligt.

  • Publicerad 15:57, 7 nov 2018

I stadens program för utvecklingen av Björkhagen och Hammarbyhöjden finns en ambition att bygga fler bostäder vid Björkhagens centrum. Nu ska exploateringskontoret i Stockholms stad utreda om det går att utföra längs Malmövägen. Exakt hur många lägenheter det kan komma att röra sig om är oklart i det här läget.

Här är nya skissen på planerade huset i Björkhagen

"Programmet pekar ut ett område vid tunnelbanan för bostadsbebyggelse med ambitionen om att Malmövägen ska utvecklas till ett stadsstråk. Utredningsbeslutet syftar till att fortsatt utreda huruvida det går att justera vägen och möjliggöra exploatering för att få till en utveckling av centrumområdet. Vi behöver utreda förutsättningarna för ett projekt innan det kan bli aktuellt att markanvisa och påbörja ett planarbete", skriver Caroline Cronvall, projektledare på exploateringskontoret i ett mejl till tidningen.

Vad gäller det sedan tidigare planerade flerbostadshuset på Malmövägen som varit på granskningsrunda i höst så väntas detaljplanen klubbas i mars-april, enligt Caroline Cronvall.

Spana in: Björkhagen då och nu

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Nytt elfel stoppar pendeltågstrafiken

Nyheter Trippla fel under dagen Efter en stökig trafikmorgon som skapade förseningar hela dagen gör ett nytt elfel på måndagskvällen att problemen i pendeltågstrafiken fortsätter.måndag 12/11 19:20

Klart: Så fördelas stadsdelarna mellan de grönblåa

Nyheter Vi listar alla 14 stadsdelar Nu har partierna i den grönblå majoriteten fördelat stadsdelsmakten. Se vilket parti som ska styra din stadsdel.måndag 12/11 16:29