OVANLIG SYN. När Östermalmsbon Björn Haggren körd sin bil såg han plötsligt ett rådjur som svävade i luften. (OBS. Bilden är ett montage) Foto: Mostphotos

Björn mötte svävande rådjur – i Norra länken

Björn Haggren körde i vanlig ordning i norra länken under måndagsmorgonen. Men när han skulle ut ur trafiktunneln fick han syn på något han aldrig tidigare skådat, ett svävande rådjur.

  • Publicerad 14:10, 8 apr 2019

Klockan 08.34 på måndagsmorgonen fick polisen rapporter om att ett rådjur irrat sig ner i norra länken.

Fem minuter tidigare såg Björn Haggren, boende i Norra Djurgårdsstaden, vad som hände.

När kom körandes i norra länken, norr ut mot Universitetet, såg han plötsligt något mycket märkligt.

– Det var en mycket märklig syn. Helt plötsligt ser jag ett rådjur sväva i luften, cirka 50 meter framför bilen, säger Björn.

Rådjur utan huvud hittat på badplats

Det som hände var att rådjuret av oklar anledning valde att hoppa över kanten vid nedfarten till Norra länken på Roslagsvägen. Precis då körde Björn ut ur tunneln och såg då djuret "sväva" framför bilrutan.

– Det är en fallhöjd på minst fem meter. Jag trodde den skulle dö vid landningen, men efter ett tag reste rådjuret på sig, hoppade över en barriär och sprang ner i norra länken, säger Björn som inte kunde göra annat än att köra vidare.

Mängder av trafikanter ringde till polisen, som kontaktade Stockholm stads viltvårdare. Klockan 10.47 stod det klart att rådjuret hade påträffats och avlivats.

Kolla in rådjuret som simmar över Årstaviken

Flera timmar senare har Björn fortfarande svårt att glömma den konstiga bilden av rådjuret i skyn.

– Det var mycket märkligt. Jag trodde inte mina ögon. Det såg verkligen ut som det svävade, säger han.