Tillsammans. Amanda och Ozzy bjuder in till promenader till förmån för Musikhjälpen. Foto: Privat

Bjuder in till hundpromenader till förmån för Musikhjälpen

Gå på promenad med Ozzy eller låt CoachCarro göra burpees. Flera Enköpingsbor har engagerat i årets Musikhjälpen.

  • Publicerad 14:37, 12 dec 2019

I veckan sänds Musikhjälpen från Stora torget i Västerås. Insamlingsevenemanget som arrangeras av Sveriges Radio, SVT Play och Radiohjälpen.

Årets tema för insamlingen är ”Sex är inte ett vapen”.

I veckan görs ett antal lokala arrangemang för att bidra till insamlingen. En av dem är blandrashunden Ozzy, chihuahua och dvärgpinscher, som tillsammans med sin matte Amanda Engström startat evenemanget ”Ozzy på promenad för musikhjälpen”.

– Jag bestämde mig i måndags för att jag ville hitta på något för att bidra till insamlingen. Men jag visste inte riktigt vad jag skulle göra. Men jag vet att flera har använt sig av sina djur tidigare år. Och då tänkte jag på Ozzy. Att vi skulle kunna arrangera hundpromenader, säger Amanda Engström.

Bjuder in till promenad

Ozzy och Amanda bjuder in till tre promenader. Den första går av stapeln ikväll torsdag. Samling är vid Stora Torget klockan 17.00. De resterande går lördagen den 14/12 (kl. 12.00) och söndagen den 15/12 (kl. 11.00), med startplats Stora torget i Enköping.

”För att få vara med på en promenad måste man skänka minst 50kr per person till min bössa som går oavkortat till musikhjälpen” skriver hunden Ozzy i evenemangsbeskrivningen på Musikhjälpens hemsida.

Ozzy och Amandas evenemang är ett av flera initiativ som tagits till förmån för Musikhjälpens insamling. Crossfit Enköping är en av dem som precis som förra året kör evenemanget ”CoachCarro och Crossfit Enköping gör burpees för Musikhjälpen”. CoachCarro kommer att göra en ”Burpee” för var tionde krona som kommer in till insamlingen.

Båda insamlingarna pågår fram till söndag den 15 december, då Musikhjälpen 2019 avslutas.

Här är de lokala insamlingarna till Musikhjälpen

Enköpings Klätterklubb

Socialförvaltningen Enköping

Robinssonskolorna för Musikhjälpen 2019

Soldater Givakt

Fler insamlingar på: bossan.musikhjalpen.se

Visa merVisa mindre

Det strömmar ljuv musik ur Bringelands lada

Nyheter En lada i Västra Vällinge utanför Enköping har blivit ett ljus i en annars nattsvart konsertbransch. Sedan några månader tillbaka har Cultureaid strömmat livekonserter via sin facebook-sida med...torsdag 4/6 7:44

Blåljusnyheter: Kvinna biten av hund under stadspromenad

Nyheter När två kvinnor var på promenad i Enköping blev den yngre av dem biten i handen av en för dem okänd hund, vars ägare stod intill. Dessutom har onyktra kört bil – till och med lastbil! – och utemöbler...onsdag 3/6 9:53