Tillsammans. Amanda och Ozzy bjuder in till promenader till förmån för Musikhjälpen. Foto: Privat

Bjuder in till hundpromenader till förmån för Musikhjälpen

Gå på promenad med Ozzy eller låt CoachCarro göra burpees. Flera Enköpingsbor har engagerat i årets Musikhjälpen.

  • Publicerad 14:37, 12 dec 2019

I veckan sänds Musikhjälpen från Stora torget i Västerås. Insamlingsevenemanget som arrangeras av Sveriges Radio, SVT Play och Radiohjälpen.

Årets tema för insamlingen är ”Sex är inte ett vapen”.

I veckan görs ett antal lokala arrangemang för att bidra till insamlingen. En av dem är blandrashunden Ozzy, chihuahua och dvärgpinscher, som tillsammans med sin matte Amanda Engström startat evenemanget ”Ozzy på promenad för musikhjälpen”.

– Jag bestämde mig i måndags för att jag ville hitta på något för att bidra till insamlingen. Men jag visste inte riktigt vad jag skulle göra. Men jag vet att flera har använt sig av sina djur tidigare år. Och då tänkte jag på Ozzy. Att vi skulle kunna arrangera hundpromenader, säger Amanda Engström.

Bjuder in till promenad

Ozzy och Amanda bjuder in till tre promenader. Den första går av stapeln ikväll torsdag. Samling är vid Stora Torget klockan 17.00. De resterande går lördagen den 14/12 (kl. 12.00) och söndagen den 15/12 (kl. 11.00), med startplats Stora torget i Enköping.

”För att få vara med på en promenad måste man skänka minst 50kr per person till min bössa som går oavkortat till musikhjälpen” skriver hunden Ozzy i evenemangsbeskrivningen på Musikhjälpens hemsida.

Ozzy och Amandas evenemang är ett av flera initiativ som tagits till förmån för Musikhjälpens insamling. Crossfit Enköping är en av dem som precis som förra året kör evenemanget ”CoachCarro och Crossfit Enköping gör burpees för Musikhjälpen”. CoachCarro kommer att göra en ”Burpee” för var tionde krona som kommer in till insamlingen.

Båda insamlingarna pågår fram till söndag den 15 december, då Musikhjälpen 2019 avslutas.

Här är de lokala insamlingarna till Musikhjälpen

Enköpings Klätterklubb

Socialförvaltningen Enköping

Robinssonskolorna för Musikhjälpen 2019

Soldater Givakt

Fler insamlingar på: bossan.musikhjalpen.se

Flyktingfoton förevisas på bibliotek och filialer

Nyheter Utställningen ”Jag kom ensam” visas på tre bibliotek i Enköpings kommun samtidigt från den 25 januari till den 16 februari.måndag 20/1 15:34

Föreställning till minne av Förintelsen

Nyheter Den 27 januari är det Förintelsens minnesdag. Det uppmärksammas med ett kulturevenemang på Enköpings bibliotek.måndag 20/1 13:40