Foto: Mostphotos

Blåljus: Alert ICA-personal stoppade stöld

Stölden var uppenbart planerad. En uppehöll personalen, den andre smet ut bakom ryggen på dem. Fast så lätt var det inte att lura personalen på ICA Maxi.

  • Publicerad 12:20, 5 jan 2020

Lördag ca kl 19:20

ICA Maxi

Stöld. Två personer samarbetade för att försöka stjäla från Ica Maxi i Enköping på fredagskvällen. Men personalen på Ica har varit med förut.

En kvinna i medelåldern bad personalen i självscanningen om hjälp när hon skulle betala för bröd. Samtidigt passade en annan person på att gå rakt ut genom självscanningen med en vagn fylld med varor utan att betala.

De två möttes sedan utanför affären.

Den som gått ut med vagnen hann smita, kvinnan envarsgreps av personalen som tillkallade polis.

Kvinnan är misstänkt för stöld genom att tillsammans och i samförstånd med okänd gärningsperson, tillgripit varor utan att betala för dessa.

Värdet på de stulna varorna var ca 2.300 kronor.

Kvinnan släpptes efter identifiering och förhör.

Söndag ca kl 03:22

Enköping

Drogbrott. En man i 25-årsåldern är misstänkt för drograttfylleri, narkotikabrott - eget bruk samt grov olovlig körning sedan han stoppats av polis tidigt på söndagens morgon.

Söndag ca kl 00:49

Österleden

Olovlig körning. Polis stoppade under natten till söndag en personbil på Österleden för kontroll. Föraren, en man i 30-årsåldern, visade då upp et körkort som misstänks vara förfalskat. Han är nu misstänkt för olovlig körning, samt brukande av falsk urkund.

Lördag ca 23:14

Enköping

Drogbrott. Sent på lördagskvällen stoppades en personbil av polis för kontroll. Föraren, en man i 30-årsåldern, blev då misstänkt för drograttfylleri, narkotikabrott bruk samt grov olovlig körning.

Flyktingfoton förevisas på bibliotek och filialer

Nyheter Utställningen ”Jag kom ensam” visas på tre bibliotek i Enköpings kommun samtidigt från den 25 januari till den 16 februari.måndag 20/1 15:34

Föreställning till minne av Förintelsen

Nyheter Den 27 januari är det Förintelsens minnesdag. Det uppmärksammas med ett kulturevenemang på Enköpings bibliotek.måndag 20/1 13:40