Foto: Mostphotos

Blåljus: besköts med soft air gun av ungdomar

De omringade honom. Skrek att de skulle döda honom. Sköt honom med en soft air gun. Kungsgatan, Enköping, en söndagseftermiddag.

  • Publicerad 09:16, 22 apr 2019

Söndag ca 1630-1730

Kungsgatan Enköping

Ofredande, Olaga hot, Vapenbrott.

Med en soft air gun misstänks en pojke i 16-årsåldern har skjutit på en man i medelåldern mitt i Enköping. Han var e i ett större gäng med jämgamla som enligt anmälan

Misstänkta är ett antal pojkar i 16 års åldern. De cirkulerade runt målsägaren och skrek att de skulle döda honom.

Skotten träffade på kroppen, händerna samt i ansiktet.

Då den beskjutne mannen hoppade in i sin bil och åkte iväg sköt ungdomen även mot bilen.

De misstänkta är identifierade.

Lördag kl 23 - söndag kl 11

Sandgatan Enköping

Stöld av cykel från radhustomt. En blå 21-växlad Scott mountainbike, märke Aspect 760, stals från en radhustomt på Sandgatan under natten mot söndagen eller möjligen tidigt på förmiddagen. Cykeln var låst med granitlås. (Brottet anmäls söndag kl 17:16)

Lördag 1800 till söndag 08:00

Simtuna, Fjärdhundra

Stöld av GPS från traktor.

En GPS tillhörande en John-Deere-traktor (det i särklass mest drabbade märket) stals i Simtuna under natten mellan lördag och söndag. (Brottet anmäls söndag kl 11.49)

Lördag kl 20 och söndag kl 17

Eriksgatan Enköping

Stöld genom inbrott i källarförråd. Okända gärningspersoner har brutit sig in i målsägarens förråd. Bland annat har en skruvdragare Hitachi samt en väska stulits. (Brottet anmäls söndag kl 17.22).

Söndag 17-20

Bivråksgränd Enköping

Stöld i tvättstuga.

Kläder för omkring 5.000 kronor stals under söndagens eftermiddag ur en tvättstuga på Bivråksgränd.

När målsägaren, som bor i ett hyreshus med gemensam tvättstuga, skulle hämta sin tvätt var ett flertal plagg stulna. (Brottet anmäls söndag kl 2020).

Restaurang del av storsatsning

Nyheter Efter månader av hamburgartestning är Ica-bröderna Borgs senaste skapelse klar. Street Food By Borg's finns just innanför dörrarna på ICA Maxi. – Vi vill göra något som vi känner oss stolta över,...söndag 26/5 19:14

Sparkades ned vid järnvägsstationen

Nyheter En man som sparkades ned vid stationen på fredagen kunde lämna ett bra signalement på den misstänkte för dådet.söndag 26/5 18:06