Foto: Mostphotos

Blåljus: Bilar och brott i Håbo

I helgen noterades fyra brott med direkt koppling till bilar i Håbo. Bilförare som druckit eller tagit droger åkte fast. En av dem körde dessutom en stulen bil.

  • Publicerad 14:49, 21 okt 2019

Lördag 19.30

E18.

Drograttfylleri. Då en polisbil blev omkörd på E18 i höjd med Bålsta av en bil som vinglade fram körde polisen efter på färden mot Stockholm. Föraren ville inte stanna, men bilisten vägrade. Mellan Kungsängen och Stäket valde han dock att stanna frivilligt. Han blev misstänkt för drograttfylleri. Dessutom visade han upp ett utländskt körkort som inte var giltigt, mannen är folkbokförd i Sverige sedan 2009. Den misstänkte mannen är i 45-årsåldern, bor i Stockholms län och frigavs efter förhör.

Söndag 04.00

Skokloster

Drogbrott och bilstöld. Polis stoppade en bil i Skokloster tidigt på söndagens morgon. Föraren körde först vidare utan stanna och när han stannade sprang de två männen i bilen från platsen. En av dem kom undan, den andre togs av polisen. Han är känd av polis sedan tidigare.

Han hade både narkotika och pengar på sig, vilket fick polis att misstänka att narkotikan var till försäljning. Husrannsakan gjordes i en bostad i Skokloster dit mannen har kopplingar, han bor dock på annan plats i Håbo kommun.

Då hittades ytterligare narkotika och kontanter.

Dessutom visade sig bilen vara stulen, den hade tagits på Kalmarsandsvägen.

Mannen anhölls, men släpptes på söndagens eftermiddag.

Söndag kl 14.00

E18, Ekolskrog

Rattfylleri. En lastbilsförare i 45-årsåldern från Stockholm är misstänkt för rattfylleri sedan han blåst 0,33 mg per liter utandningsluft då polis kontrollerade honom vid Ekolskrog på söndagens eftermiddag. Då hans kör- och vilokort kontrollerades visade det sig att mannen använde en annan förares kort.

Söndag kl 18.00

Kalmarvägen

Grovt rattfylleri. En man i 35-årsåldern är misstänkt för grovt rattfylleri och brukande av falsk urkund sedan han visat upp ett utländskt körkort som misstänks vara förfalskat.

Sommarstängt

Under juli månad är kontoret stängt. Vi är tillbaka den 3 augusti. Nästa tidning utkommer den 7 augusti.söndag 5/7 7:46

Bålsta/Upplands-BroDirekt starkare i höst

Bålsta/Upplands-BroDirekt blir starkare efter en historisk medieaffär. – Om vi kan bygga upp det här på ett smart och lönsamt sätt får vi mer resurser till att satsa på bättre lokaljournalistik, och...fredag 3/7 9:32

Sport

    Senaste numret

    Bålstabladet
    Stockholm Direkt