Foto: Mostphotos

Blåljus: Bilister som inte borde satt sig vid ratten

Vi har åter haft en helg utan våldsbrott i Enköping. Som vanligt dock några trafikbrott och åter har en katalysator stulits från en bil.

  • Publicerad 10:55, 7 sep 2020

Åkerbygatan

Söndag 9.30

Grovt rattfylleri. Vid en rutinkontroll på Åkerbygatan blåste en förare över gränsen för grovt rattfylleri. Mannen är i 50-årsåldern och då han inte har någon hemvist i Sverige greps han.

Västra Ringgatan

Lördag kl 14

Drograttfylleri. En kvinna i 55-årsåldern körde så illa att flera vittnen ringde och anmälde framfarten. Bland annat lyckades hon backa in i ett annat fordon på Coop-parkeringen. Hon stoppades av polis och är nu misstänkt för drograttfylleri.

Torggatan

Lördag kl 12

Grov olovlig körning. En enköpingsbo i 35-årsåldern körde bil utan att ha körkort. Eftersom han begått liknande brott tidigare bedöms brottet som grov olovlig körning.

Grillby

Lördag 8.30

Grov olovlig körning. Föraren av en bil som stoppades av polis i Grillby på lördagen kunde inte visa upp giltigt körkort. Det han visade upp var utländskt och ogiltigt. Då mannen rapporterats för liknande händelse tidigare bedöms brottsgraden som grov olovlig körning. Mannen är i 50-årsåldern och bor i Enköping.

Sadelmakargatan

Natt torsdag-fredag

Stöld. En bilägare tyckte att bilen lät konstigt när den startades. En snabb koll visade att katalysatorn var borta. Bilen hade stått på en hyrd, men inte inhägnad, parkering.

Linbanegatan

Förra veckan

Stöld. En golfbag med utrustning har stulits ur ett förråd på Linbanegatan. Tjuven hade brutit upp ett hänglås för att komma in i förrådet. Det stulna, av märket Callaway, var värt cirka 3.000 kronor.

De är på jakt efter att hjälpa fler

Nyheter Med 200 000 kronor i kassan vill den nystartade föreningen Victoria göra gott. – Vi vill att alla ska ges samma chans i livet att utvecklas till sitt allra bästa jag, säger Arne Wåhlstedt, ordförande.fredag 18/9 11:42

Stöld på ICA Maxi funkar inte

Nyheter Två stölder kunde avslöjas på ICA Maxi under torsdagen. I båda fallen var det vuxna personer som försökte ta med sig varor utan att betala – men som upptäcktes och stoppades då de gick ut.fredag 18/9 10:33