Foto: Mostphotos

BLÅLJUS: Brandlarmet väckte sovande familj

Risken var stor för en allvarlig villabrand i Grillby under natten till onsdagen. De boendes brandsläckare räddade huset – och mer därtill. Dessutom: två blåljushändelser i Litslena.

  • Publicerad 12:22, 5 mar 2020

Vid midnatt natten till onsdag ljöd brandlarmet i villan i centrala Grillby.

En brand hade uppstått på verandan, fått fäste i fasaden och sökt sig längs väggen och upp mot taket.

I villan låg en familj och sov, två vuxna och barn.

En av de boende tog familjens stora brandsläckare och lyckades få bukt med elden.

Det rådde extremt stor spridningsrisk och om inte elden kunnat släckas där och då skulle sannolikt huset ha brunnit ner, tror polisen.

Platsen är avspärrad och teknisk undersökning ska göras av brandspecialister, i dagsläget finns inga indikationer på vad som orsakat branden, men en anmälan om mordbrand har som brukligt upprättats.

– Vi ser ingen naturlig orsak till att elden uppstått, säger Jonas Rickeborn på Enköpingspolisen.

Litslena

Tisdag-onsdag

Inbrott. Genom att krossa ett fönster tog sig tjuvar in i en verkstad i Litslena där de stal elverktyg som sågar och vinkelslip och en uppsättning bildäck på fälg. De lämnade platsen genom ytterdörren som ägaren på onsdagens eftermiddag fann öppnad. Ingt värde finns angett för det stulna.

Litslena

Torsdag

Stöld. En fyrhjulig flerfärgad motorcykel av märket BRP Canam har stulits i Litslena, vilket upptäcktes på torsdagens morgon. Fyrhjulingen, som nu är efterlyst, har stått parkerad bakom ett hus och varit fastlåst med en kätting, som låg kvar på platsen.

Blåljus helgen: Brand, 168 flaskor vodka och tjuvar som både tog och lämnade cyklar

Nyheter Brottsligheten fortsätter ligga på extremt låg nivå under coronakrisen. "Nästan kusligt folktomt" och "Patrullen stoppade allt och alla" står till exempel ur polisers rapporter från helgen. Dock:...måndag 6/4 11:09

Många vill ha bokkasse

Nyheter Nya tjänsten ”Bokkassen” har redan hunnit bli populär bland 70-plussare. Nu vill biblioteket nå ut till ännu fler. – Alldeles nyss ringde en kvinna och berättade att hon gillar deckare, säger...söndag 5/4 12:14