Foto: Mostphotos

Blåljus: Drogbrott, försök till misshandel och en krockad stulen bil

En bil stals i Härkeberga, men tjuven kom inte långt. Bilen hittades krockad i närheten av stöldplatsen. Detta, försök till misshandel, drogbrott och oljestöld finns i blåljusrapporten.

  • Publicerad 09:46, 6 okt 2019

Söndag 00:29

Malmagatan

Drogbrott. En manlig bilförare i 30-årsåldern fick under natten till söndag lämna ifrån sig körkort och bilnycklar till polis sedan han stoppats och kontrollerats på Malmagatan. Han blev misstänkt för Drograttfylleri, Narkotikabrott brukande, samt innehav av narkotika. Vid husrannsakan i bilen påträffades misstänkt narkotiskt preparat och mannen var positiv på snabbtest

Söndag ca 01:40

Tillinge

Försök till grov misshandel. Två män i 30-årsåldern var inblandade i en händelse i Tillinge under natten till söndag. Den ene misstänks ha försökt att hugga den andre med ett knivliknande föremål. När polispatrull kom till platsen hade den misstänkte avvikit från platsen.

Fredag 21 - lördag förmiddag (anmält lördag)

Härkeberga

Tillgrepp av fortskaffningsmedel. En okänd gärningsperson stal en personbil i Härkebergs, men kom inte långt. I närheten av den bostad där bilen stals krockades den och måste bärgas från platsen.

Lördag 23:06

Romberga

Drogbrott. En man i 20-årsåldern som var passagerare i en personbil som stoppades av polis blev sent på lördagskvällen misstänkt för narkotikabrott eget brukande. Han var positiv på snabbtest.

Lördag ca 17:20

Tillinge, Hummelsta

Stöld. Eldningsolja har stulits ur en tank som finns utomhus, på en gård. Uppgifter finns om en äldre bil som har setts lämna brottsplatsen.

Söndag 00:22

Östra Ringgatan

Drogbrott. En manlig bilförare i 20-årsåldern är misstänkt för drograttfylleri, narkotikabrott eget brukande samt olovlig körning. Han var positiv på snabbtest.

BLÅLJUS: Tacka hunden (och vittnen) för att BMW-tjuvar på Korsängen kan vara fast

Nyheter Vaken allmänhet är en stor hjälp för polisen. God polisintuition också. Helgen gav exempel på båda delar.måndag 25/5 14:16