Foto: Mostphotos

BLÅLJUS: Droger, stölder och intrång

Senaste blåljusnotiserna innehåller både nytt och lite äldre som rapporterats sent. Fast den unge mannen som drogpåverkade ville at sig in på ett fritids är ny.

  • Publicerad 10:44, 25 jun 2019

Tisdag 08.30

Västerledsskolan

Intrång. En man i 40-årsåldern, välkänd hos polisen, försökte på måndagens morgon ta sig in på skolområdet, men uppträdde mycket förvirrat och fritidspersonal larmade polis. Mannen försågs med handfängsel och överlämnades senare till vård.

Onsdag-torsdag

Slipar-Lasses gata

Stöld och skadegörelse. Inne på den gamla Bahcotomten växer ett helt nytt bostadsområde fram. Det är dock inhägnat, så för att ta sig in där behövde okända gärningsmän forcera en vikgrind. Inkomna på området tog de sig in i ett hus och stal såg och sågutrustning. Inget värde finns angivet på det stulna, men det kostar 25.000 kronor att reparera grinden.

Tisdag-onsdag förra veckan

Fanna

Smitning. Grind och staket kring Fannalunds förskola blev nedkörda av en bil förra veckan. Gärningspersonen avvek dock utan att ge sig till känna. Sannolikt har det inträffat då varken barn eller personal varit på platsen. Reparationskostnaden beräknas till 10.000 kronor.

Onsdag-söndag

Fittja, Båtsholmen

Stöld. Då en man skulle ut och fiska på söndagen var båtens utombordare stulen, en 9,9 hästars äldre motor med begränsat värde.

Måndag

Grillby

Stöld. Bilen stod parkerad inne på tomten vid Lärargatan i Grillby, en Mitsubishi som stod på laddning. men laddningen hade avbrutits då någon behagat kliva in på tomten och stjäla laddsladden.

Tisdag 21.10

E18, Grillby

Brott mot knivlagen En bil som kördes på E18 stoppades i höjd med Grillby. Flera personer kända av polisen fanns i bilen och de kroppsvisiterades. En av dem hade en kniv i byxorna och är därför misstänkt för brott mot knivlagen. Mannen är i 20-årsåldern och bor inte i Enköping eller Håbo.

Måndag 14.30

Sämskarbogatan

Drogbrott.Det började med att polisen gjorde en kontroll av cyklar, om de möjligen var stulna. Fast då kom en man i 30-årsåldern förbi som visade tecken på narkotikapåverkan. Polisen beslöt göra husrannsakan i mannens lägenhet intill. Där hittades en mindre mängd med något som misstänks vara amfetamin.

I lägenheten fanns också ytterligare en man samt en kvinna.

Båda männen blev misstänkta för att ha brukat narkotika, kvinnan var efterlyst och överlämnades för vård.

Cyklarna då? Jo, åtminstone en elcykel av märket Monark tros vara stulen.

13-17 juni

Åkersbergsvägen

Stöld av fortskaffningsmedel. En gul lastmaskin/mindre traktor, av märket Schäfer/loader, har stulits från en upplagsplats för en dryg vecka sedan. Sedan företaget som äger kontrollerat att ingen underleverantör haft den konstateras att den har stulits.

BLÅLJUS: Tacka hunden (och vittnen) för att BMW-tjuvar på Korsängen kan vara fast

Nyheter Vaken allmänhet är en stor hjälp för polisen. God polisintuition också. Helgen gav exempel på båda delar.måndag 25/5 14:16