Foto: Mostphotos

BLÅLJUS: Drogsäljare kan ha avslöjats

Det började med ett larm som inte stämde. Det slutade med att två personer i Fanna blev misstänkta för både drog- och vapenbrott.

  • Publicerad 23:05, 5 jan 2020

Någonting försiggick i en lägenhet i Fanna, enligt den information polisen fick.

Då ingen svarade i lägenheten tog polisen beslut att gå in i lägenheten.

Men – det var fel lägenhet. Den person i 40-årsåldern som bor där är inte misstänkt för något brott och råkade vara den som drabbades av misstaget.

Säkerhetsdörren bedöms vara i 15.000-kronorsklassen.

– Vi kommer naturligtvis att ersätta för skadorna som gjordes då vi tog in i lägenheten, säger närpolischef Jan Håkansson.

Där kunde insatsen tagit slut. Om inte misstankarna riktats mot en annan lägenhet i samma trappuppgång.

Där bor två personer i 20-årsåldern. I deras lägenhet fanns droger och utrustning för droghantering som gör att de båda är misstänkta för innehav i avsikt att sälja. Där fanns också en del ammunition och paret är därför misstänkt för grovt vapenbrott.

Söndag 5/1 ca kl 15:30

Västerviksgatan

Stöld genom inbrott i källarförråd/källare. Ett flertal inbrott i källarförråd kan vara på väg att få sin förklaring. När en kvinna i 30-årsåldern kom bärande på på saker kände ett vittne igen sakerna som sina. Polis kontaktades och kvinnan visade sig förvara sakerna i sitt källarförråd.

Det har varit inbrott i ett flertal källarförråd på adressen och polisen grep kvinnan som anhölls och fördes till Uppsala. Vidare utredning får utvisa vad kvinnan är skyldig till.

Söndag ca kl 1700

Korsängsgatan

Drogbrott. En kvinna i 25-årsåldern är misstänkt för narkotikainnehav sedan polis upptäckt att hon hade misstänkt narkotiskt preparat på sig.

Söndag ca kl 1700

Enköping

Drograttfylleri.

En kvinna i 20-årsåldern är misstänkt för drograttfylleri och för att ha använt narkotika, sedan polis stoppat den personbil hon körde på söndagens eftermiddag.

Det strömmar ljuv musik ur Bringelands lada

Nyheter En lada i Västra Vällinge utanför Enköping har blivit ett ljus i en annars nattsvart konsertbransch. Sedan några månader tillbaka har Cultureaid strömmat livekonserter via sin facebook-sida med...torsdag 4/6 7:44

Blåljusnyheter: Kvinna biten av hund under stadspromenad

Nyheter När två kvinnor var på promenad i Enköping blev den yngre av dem biten i handen av en för dem okänd hund, vars ägare stod intill. Dessutom har onyktra kört bil – till och med lastbil! – och utemöbler...onsdag 3/6 9:53