Foto: Mostphotos

Blåljus: Explosion, slagsmål x 2 samt lantlig inbrottsvåg

Helgens mest uppmärksammade blåljushändelse var explosionen i en lägenhet på Linbanegatan. Det bråkades i både Örsundsbro och på Kristinagatan. Dessutom verkar inbrottstjuvar ha varit på turné längs Torstunavägen till Österunda.

  • Publicerad 11:12, 8 sep 2019

Söndag ca 03.00

Örsundsbro

Misshandel. Tidigt på söndagens morgon bråkades det i Örsundsbro enligt vittne som tillkallade polis. Flera personer fanns där, bland annat en som blivit slagen – men som inte ville medverka till polisutredning. Anmälan gällande misshandel skrevs ändå ut.

Lördag 23.17

Linbanegatan

Explosion. Två män greps på lördagskvällen misstänkta för allmänfarlig ödeläggelse. Vittnen berättar om en explosion, följd av brand i en lägenhet. Polispatrull på plats konstaterade att något exploderat eller börjat att brinna inne i lägenheten. Männen misstänks ha hanterat olika brandfarliga kemikalier.

Ingen av männen skadades vid explosionen. Den ene är frisläppt, den andre anhölls under natten/morgonen.

Platsen spärrades av för teknisk undersökning.

Lördag 23:00

Salavägen

Drogbrott mm. En man i 35-årsåldern körde alldeles för fort på Salavägen, stoppades av polis och blev då även misstänkt för grov olovlig körning samt narkotikabrott brukande och drograttfylleri, Han var positiv på snabbtestet

Lördag 18:40

Frösvi

Drogbrott. Då en personbil stoppades i Frösvi på lördagskvällen blev en passagerare i bilen misstänkt för narkotikabrott eget bruk. Passageraren hade även utrustning för narkotikabruk på sig som togs i beslag av polispatrullen.

Lördag ca 17-tiden

Enköping

Försök till bedrägeri. Ett bedrägeri stoppades enkelt och effektivt då en kvinna inte lämnade ut några uppgifter då hon blev uppringd av en man som sa sig vara från Nordea.

Fredag Ca 23:45

Kristinagatan

Bråk. Flera personer i 20-årsåldern och strax därunder var inblandade i ett bråk vid en lekplats i anslutning till Kristinagatan mitt inne i Enköping.

Enligt ett vittne skulle flera personer bråka och slåss på platsen.

Då polis kom dit konstaterades att:

- En man i 18-årsåldern blivit knuffad. fallit i backen och fått en bula i bakhuvudet.

- En man i 18-årsåldern transporterats till sjukhus för kontroll av ett skadat finger.

- En kvinna i 20-årsåldern hade en skada under ett öga.

- En man i 20-årsåldern hade en sårskada under ett svullet öga, samt ont i huvudet.

Torsdag-fredag (anmält fredag kväll)

Gustav Adolfs Plan Enköping

Stöld av cykel. En brun herrcykel med pakethållare fram och bak har stulits från Gustav Adolfs Plan. Då ägaren skulle hämta den fanns bara ett uppklippt lås kvar.

Fredag ca 18:25

Västerviksgatan

Drogbrott. En man i 20-årsåldern är misstänkt för grov olovlig körning, narkotikabrott brukande och drograttfylleri. Han körde en personbil so polis stoppade för kontroll på Västerviksgatan. Han var också positiv på snabbtest.

Fredag 07-14

Österunda (Fjärdhundra)

Stöld genom inbrott i bostad. Okända har brutit upp fönster till målsägarens hus och sökt igenom ett flertal rum. Målsägaren återkommer med lista på gods som har stulits

Torsdag-fredag (anmäls lördag)

Vansjöbro

Stöld genom inbrott. Okända personer har brutit sig in i ett garage i Vånsjöbro och stulit verktyg. De har även brutit upp ett lås till en dörr på ett uthus, och även där tillgripit verktyg.

Torsdag - fredag (anmäls fredag morgon)

Torstuna

Stöld genom inbrott. Även i Torstuna har verktyg stulits ur garage. En av dörrarna till garaget har brutits upp och ett flertal verktygslådor plundrats på sitt innehåll.

Pepparsprejades i Grillby efter stök vid bilar

Nyheter Onsdag 03.58 Ugglevägen, Grillby Försök till misshandel. När två män sågs stöka runt bland parkerade bilar konfronterades de av en man som frågade vad de sysslade med. Den ene av de två besökarna...onsdag 26/2 10:34

Helgens blåljus: Sprang med glasögon / Slagträ på mopeden / Polisen tog bilen mm

Nyheter En stal glasögon och sprang till bilen. En annan körde stulen moped och en tredje fick lämna ifrån sig bilen då han saknade körkort. Det är några av punkterna i Blåljusrapporten från helgen.måndag 24/2 11:36