Foto: Mostphotos

BLÅLJUS: Falska sedlar, stölder och krossad ruta på butik

Falska sedlar, tjuvar i dagsljus och en krossad ruta – där är måndagens polisrapport i korthet.

  • Publicerad 14:26, 18 feb 2020

Falska sedlar har upptäckts i Enköping.

I båda fallen är det 500-kronorssedlar och i båda fallen är det så länge sedan att polisen har svårt att spåra källan.

Den ena kom in i december, den andra i januari, då kunder handlade för dem.

Sedlarna är nu hos Nationell Forensiskt Centrum (en avdelning inom polismyndigheten) för att där utröna om det finns någon möjlighet att få veta mer om sedlarna.

Hittills i år har nio falska sedlar upptäckts i länet. I fjol upptäcktes fem falska sedlar i Enköping, i de flesta fallen 500-kronorssedlar.

Måndag 10.30

Österunda

Försök till stöld. Två män försökte stjäla gods ur en verkstad på måndagens förmiddag. De kom i bil, stannade utanför, den ene gick in, den andre vaktade utanför.

Fast en rådig boende kunde avbryta stölden. Hon konfronterade männen och frågade vad de gjorde. De svarade på ett språk hon inte kände igen.

Den som kom från verkstaden ställde ner grejer han tagit ut och de åkte därifrån i en hast. De beskrivs som två utländska män i 40-45-årsåldern. Inga uppgifter om bilen har delgetts.

Måndag 16.30

Stöld

ICA Maxi En kvinna i 50-årsåldern betalade för några enstaka saker i kassan. I hennes egna medhavda väskor låg dock åtskilliga andra varor som hon inte betalade för.

Butikskontrollanter stoppade henne då hon passerat alla kassor och konstaterade att hon tagit varor för omkring 2.500 kronor som mobilskal, timer och kryddor. Några av varorna kunde lämnas åter till affären, andra var förbrukade. Kvinnan som blev misstänkt för stöld är inte från Enköpings kommun.

Måndag 22.47

Krossad ruta

Cykelhörnan/Karlssons jakt. En gatsten har kastats genom den stora glasrutan på Karlssons jakt som vätter mot Tullgatan. Inget var dock stulet från platsen. Polis har inhämtat övervakningsfilm i sökandet efter de skyldiga.

Många vill ha bokkasse

Nyheter Nya tjänsten ”Bokkassen” har redan hunnit bli populär bland 70-plussare. Nu vill biblioteket nå ut till ännu fler. – Alldeles nyss ringde en kvinna och berättade att hon gillar deckare, säger...söndag 5/4 12:14