Foto: mostphotos

BLÅLJUS: Filmad tjuv greps

Kameror är ett effektivt sätt att hjälpa polisen sätta fast tjuvar. De senaste dagarna har två personer kunnat gripas snabbt tack vare signalement från film. — Helt perfekt, säger Jonas Rickeborn på polisen.

  • Publicerad 11:58, 14 sep 2020

Måndag 04.00

Stockholmsvägen, Bålsta

Grovt rattfylleri. Då polis anade att något var fel vände de och stoppade bilen de nyss mött. Föraren sa sig vara på väg för att köpa cigaretter. Han fick blåsa och det konstaterades att nivån var så högt över det tillåtna att han misstänktes för grovt rattfylleri. Mannen är i 45-årsåldern och känd sedan tidigare av polisen.

Fredag 21.55

Åsvägen

Grov stöld. På filmen ses hur en man – som senare ska visa sig vara skriven i Skåne och i 40-årsåldern – tar sig in i uterummet och stjäl öl och andra dryckesvaror. Polis tillkallades, fick signalementet från filmen och hittade omgående den misstänkte på järnvägsstationen. Där satt han och drack mojito ur en burk som nyligen stulits. Mannen är känd av polis på andra orter sedan tidigare. Han häktades i helgen.

– Jättebra att målsägaren kunde hjälpa till med film och signalement, helt perfekt, säger Jonas Rickeborn på polisen.

Fredag 03.40

Kök & Bar, Bålsta

Inbrott. En ruta krossades och larmet gick, en person tog sig in i lokalen och bröt upp en kassalåda – som var tom. Inbrottstjuven fångades på film och polis kunde snabbt hitta honom vid järnvägsstationen. Mannen är i 40-årsåldern och har erkänt i förhör brottet och sitter nu häktad. Han bor i Enköping och är välkänd av polis.

Tisdag

Bålsta

Bedrägeri. Bedragare lyckades lura en äldre man att koppla upp sig och godkänna en betalning med sitt digipass och upptäckte två dagar senare att 49.000 kronor stulits från hans bankkonto. Bedragarna hävdade att de ringde från ett inkassoföretag och att mannen var tvungen att betala 7.000 kronor för en skuld.

Stor väska, liten rygg, skört hjärta

Skolstarten väcker många känslor Jag säger till honom, gång på gång. Det viktigaste man kan vara här i livet är snäll. Tänk om vi alla bara kunde lära oss det.onsdag 16/9 8:48