Foto: Mostphotos

BLÅLJUS: Företagare - blir dina anställda hackade?

Någon tog sig in på en mailadress som tillhör ett Enköpingsföretag. Därifrån skickades mail som varken företaget eller den som hade mailadressen visste något om. Kanske var målet att skicka bluffakturor, enligt poolisens misstankar.

  • Publicerad 10:37, 26 jan 2020

Söndag kl 02:00.

Örsundsbro.

Skadegörelse genom brand. Någon tände eld på soptunnor i Örsundsbro när söndagen var två timmar gammal. Räddningstjänsten släckte branden och konstaterade att det inte var någon spridningsrisk.

Onsdag-lördag (anmält lördag)

Linbanegatan

Stöld av reg skylt. Främre tegskylten har stulits under senare delen av veckan från en bil som stod parkerad på Linbanegatan. Skylten är efterlyst.

Fredag-lördag

Enköping

Kortbedrägeri. En Enköpingsbo har enligt sin bank blivit hackad av okända som bytt lösenord och sedan gjort köp på internet med kortet.

Fredag eftermiddag

Enköping

Olaga hot. En kvinna i Enköping har utsatts för olaga hot.

Fredag ca kl 18:30

Stora Torget

Omhändertagen kolsyrepistol. En polispatrull beslagtog på fredagskvällen en kolsyrepistol från en minderårig vars vårdnadshavare kontaktades.

Torsdag-fredag

Kärrhöksgränd

Stöld genom inbrott i garage. Fyra sommardäck på originalfälgar från Mercedes värda sammanlagt 30.000 kronor har stulits ur ett garage på Kärrhöksgränd. Gärningspersonerna kom in genom att bryta upp garagedörren.

Torsdag-fredag

Verkmästargatan

Stöld. Genom att bryta upp en av dörrarna i en garagelänga och sedan riva ner en vägg har de skyldiga fått tillgång till flera garageplatser. Vad som stulits har inte fastställts än.

Torsdag-fredag

Rombergsgatan

Stöld genom inbrott i garage. Fyra däck värda sammanlagt cirka 20.000 kronor char stulits vid ett inbrott i ett garage på Rombergsgatan.

Torsdag (troligen)

Stenvretsgatan

Dataintrång. En person anställd på ett företag, har utsatts för dataintrång. På det viset kunde märkliga mejl skickas som såg ut att komma från personen. Ett möjligt motiv till det inträffade, är att bluffakturor skulle skickas ut och verka så trovärdiga att kunder skulle förmås att betala. IT-ansvarig på företaget har hanterat det inträffade.

Avråder från allt bad vid det kommunala badet

Nyheter Kommunen avråder från allt bad vid Nylada till vidare.torsdag 13/8 9:26

Blåljus: stölder och narkotikapåverkade nattstökare

Nyheter Två nattrumlare. En snattare, som det hette förr. Samt en cykelstöld. Där är hela blåljusrapporten denna onsdagsmorgon.onsdag 12/8 10:33