Foto: Mostphotos

Blåljus: Fortkörningar på E18

Fortkörningar, rattfylleri, cykelstöld och förstörd rollator. Men inga våldsbrott. Så ser helgens blåljusrapport ut.

  • Publicerad 10:46, 3 aug 2020

Storvretsvägen

Fredag 23.00

Grov olovlig körning. När polis stoppade en bil i Annelund sent på fredagskvällen visade sig föraren, en man i 35-årsåldern som bor i Enköping, sakna körkort. Körkortet var återkallat och mannen är därför misstänkt för grov olovlig körning.

E18, Annelund

Lördag 02.00

Grov olovlig körning, fortkörning. En bil som kördes fort på motorvägen tilldrog sig polisens uppmärksamhet. Färden gick på E18 mot Enköping. Vid Annelund pågår ett trafikarbete och hastigheten är där nedsatt till 70 km/tim. Bilden kördes dock i 115, dvs 45 km/tim för fort. När bilen stoppades visade det sig även att mannen som körde, en stockholmare i 30-årsåldern, redan tidigare fått sitt körkort återkallat. Han blöev därför även misstänkt för grov olovlig körning.

Riksväg 55, Enköping

Lördag 07.00

Grovt rattfylleri mm. Allmänhet rapporterade om en bil som kördes vingligt på riksväg 55 på lördagens morgon. Då polis stoppat bilen visade sig föraren sakna giltigt körkort och han blåste positivt. Mannen är i 45-årsåldern och inte svensk medborgare.

Kungsgatan

Lördag 9-14

Cykelstöld. En beige herrcykel märkt Kaffeknappen värd 7.000 kronor stals under lördagen. Cykeln var låst, men låset klipptes av och cykeln stals under lördagen.

E18, Annelund

Natt lördag - söndag

Rattfylleri, fortkörning. Vid en hastighetskontroll under natten mellan lördag och söndag på E18 där hastighetsgränsen är nedsatt till 70 km/tim på grund av vägarbete stoppades en bil som körde 58 km/tim för fort, 128 km/tim, och föraren blåste dessutom över gränsen för rattfylleri. Han fick lämna ifrån sig körkortet på platsen.

Badhusgatan

Natt fredag-lördag

Skadegörelse. I ett trapphus på Badhusgatan kastades en rollator nerför trappan varvid ett hjul ramlade av och rollatorn blev sned.

Kungsgatan

Under sommaren, upptäckt söndag.

Inbrott. En musikanläggning och skidutrustning på ett totalt värde av 25.000 kronor har stulits ur ett lägenhetsförråd. Tjuvarna hade brutit upp hänglåset för att ta sig in,.

Enköpingsbo misstänks för våldtäkt mot barn

Nyheter En 22-årig Enköpingsbo misstänks för att vid två tillfällen ha våldtagit ett barn. Ena gången på hotell i Enköping.tisdag 22/9 13:28