Foto: Mostphotos

BLÅLJUS: Från full tank till tom över en natt

Tjuvar i Örsundsbro. Drogbrott i centrala Enköping. Så ser den senaste polisrapporten ut.

  • Publicerad 09:31, 24 apr 2019

Stöld av drivmedel

400 liter diesel har stulits ur en lastbil i Örsundsbro under natten mellan måndag och tisdag. Fordonet stod på Torsvägen och stölden upptäcktes när fordonet skulle startas på tisdagsmorgonen och tanken visade sig vara tom.

Inbrott i villa

På Torsvägen skedde också ett villainbrott någon gång mellan måndag kl 13 och tisdag 18.30. Tjuvarna tog sig in genom att krossa ett fönster och fick bland annat med sig silverbestick. Polisen utreder om det kan finnas samband med det försök till inbrott som gjordes under natten mot tisdag på Skolvägen.

Inbrott i villa

En familj i Grillby har under den vecka de varit bortresta varit utsatta för inbrott i sin villa. Teknisk undersökning görs på platsen. Gärningsmannen hade tagit sig in genom att bryta upp nederdelen av altandörren på villan på Länsmansvägen. Det är inte fastställts vad som stulits.

Anhållen för drogbrott

En Enköpingsbo i 30-årsåldern sitter anhållen sedan polis hittat en "större mängd" narkotika i hans hem på Tullgatan vid en husrannsakan under tisdagens eftermiddag. Den bedöms vara så stor att den inte var enbart för eget bruk. Enligt polistermer är det ett "narkotikabrott av normalgraden".

Hade spruta i fickan

En Enköpingsbo i 25-årsåldern är misstänkt för att ha brukat narkotika. Vid 16.30-tiden på tisdagen kontrollerades mannen av polis. Vid visitation hittades en spruta och blodprov togs då mannen inte kunde lämna urinprov.

Det strömmar ljuv musik ur Bringelands lada

Nyheter En lada i Västra Vällinge utanför Enköping har blivit ett ljus i en annars nattsvart konsertbransch. Sedan några månader tillbaka har Cultureaid strömmat livekonserter via sin facebook-sida med...torsdag 4/6 7:44

Blåljusnyheter: Kvinna biten av hund under stadspromenad

Nyheter När två kvinnor var på promenad i Enköping blev den yngre av dem biten i handen av en för dem okänd hund, vars ägare stod intill. Dessutom har onyktra kört bil – till och med lastbil! – och utemöbler...onsdag 3/6 9:53