Foto: Mostphotos

Blåljus från helgen: Rattfyllor, livsfarlig bilist och brunna bilar

Bilar som brinner, påverkade bilister, misshandel på krog, stöld från arbetsplats och lite småbrott. Så ser brottsligheten ut den här helgen.

  • Publicerad 11:20, 7 jan 2019

Bilar brann i natt

Två bilar eldhärjades på Fjärdhundragatan nära Tullgatan under natten mot måndagen, strax före klockan två. Ett vittne såg en misstänkt gärningsman springa från platsen.

Räddningstjänsten, som bara hade något hundratal meter att åka, var snabbt på platsen och släckte bilbränderna.

Trafikolycka efter livsfarlig fyllestyrning

En man i 20-årsåldern riskerade såväl andras som sitt eget liv på Riksväg 70 kring norra länsgränsen i Fjärdhundra på fredagskvällen.

Mannen har inget körkort och misstänks för att ha varit påverkad av både alkohol och narkotika när han i hög hastighet körde om flera bilar och tvingade andra att väja, körde över heldragen linje och visade likgiltighet för andras liv, som polisen uttrycker det.

Färden slutade med att bilen gick av vägen och mannen klämdes fast i den. Då polis kom till platsen bedömdes han vara "kraftigt påverkad". Mannen är inte hemmahörande i Enköpings kommun.

Misshandel på krog

Fredagskvällen hade just övergått i lördag så en man i 40-årsåldern blev slagen två gånger med öppen hand av en okänd gärningsman inne på en krog i Enköping. Gärningsmannen hotade också den slagne 40-åringen.

Fyra unga greps i Grillby

Polis stoppade på lördagskvällen en bil i Grillby som misstänks vara stulen (ägaren bor i Heby). I bilen fanns fyra unga Enköpingsbor - två män i 20-årsåldern, en man under 18 år och en kvinna under 18 år - som alla misstänks för ringa narkotikabrott. De greps, men släpptes efter förhör.

Trafikolycka i Ransta – misstänkt rattfylla

En kvinna i 50-årsåldern körde av väg 55 på söndagens eftermiddag i närheten av Nopsgärde i Ransta, Örsundsbro. Hon misstänks för grovt rattfylleri, var positiv i sållningsinstrumentet och blodprov togs, men inget förhör kunde hållas.

Påverkad bilist hade kniv med sig

En Enköpingsbo i 20-årsåldern misstänks för att ha kört bil narkotikapåverkad sedan polis stoppat hans framfart på Salavägen under söndagens eftermiddag. Då husrannsakan gjorde i bilen hittades en kniv, mannen är därför även misstänkt frö brott mot knivlagen.

Sent upptäckta julbrott

En spårfräs stals under slutet av december från en byggarbetsplats i Tillinge. Den förvarades utomhus inom inhägnat område och togs mellan den 18 december och 3 januari.

Bakrutan krossades på en bil som stod på pendlarparkeringen vid Enköpings station någon gång kring nyår. Flera verktyg, bland annat skruvdragare, stals. Bilen ställdes där den 30 december och brottet upptäcktes den 3 januari.

Mordryktet stämmer inte

Nyheter Mordryktet som spridit sig i Enköping det senaste dagarna dementeras nu av polisen. – Ryktet stämmer inte, säger Rickeborn på Enköpingspolisen.onsdag 19/6 10:12