Foto: Mostphotos

Blåljus HÅBO: Objuden man tog sig in i lägenhet

Med droger i kroppen tog sig mannen in i en lägenhet och förstörde inredning, enligt polisens rapport. I övrigt i blåljusrapporten finns en blandad brottskompott: bedrägeri, cykelstöld, drogbrott, bråk.

  • Publicerad 10:55, 12 jan 2020

Lördag ca kl 19:00

Kalmarsandsvägen

Hemfridsbrott mm. En drogpåverkad man i medelåldern trängde sig in i en bostad i Bålsta på fredagskvällen. Polis tillkallades då mannen vägrade lämna bostaden och att han förstörde inredning i bostaden. Polispatrull omhändertog mannen som blev misstänkt för hemfridsbrott, skadegörelse och narkotikabrott bruk.

Lördag ca kl 00:10

Enköpingsvägen, Bålsta

Drogbrott. En man i 40-årsåldern är misstänkt för innehav och brukande av narkotika. Polisen beslagtog c:a 3 gram misstänkt narkotiskt preparat i form av pulver.

Fredag kväll

Skokloster

Drogbrott. Polisen kallades till Skokloster på fredagskvällen då ett vittne uppfattade ett bråk. Polispatrullerna omhändertog en man i medelåldern som blev misstänkt för att ha använt narkotika.

Oklar tidpunkt, anmält lördag

Lillsjöslingan

Stöld genom inbrott på byggnadsarbetsplats.

Okända har stulit verktyg från en byggarbetsplats i Bålsta. Värdet på verktygen, av modellen Hilti, är c:a 15 000 kr.

I förra veckan, anmält fredag.

Håbo

Annonsbedrägeri.

Håbobon hittade en vara hen ville ha på Blocket. Priset var rätt också, 2.000 kronor. Fast sedan Håbobon swishat pengarna har den förväntade säljaren inte höärt av sig.

Oklar tidpunkt, anmält fredag

Lindegårdsvägen

Stöld av cykel. Cykeln stod utanför ägarens bostad och var låst med flera lås, men den stals ändå. Det är en svart, treväxlad damcykel av märket Vindhem comfort som stulits.

Fylleri, droger och inbrott

Få var ute på gator och torg i helgen. Ändå var det ovanligt många som omhändertogs för fylleri och narkotikabrott i polisområdet Enköping/Håbo.måndag 23/3 9:51

Fridegårdselever får läras på distans

Corona. Elever tar med material och datorer hem Statsministern har meddelat att alla gymnasieskolor i Sverige ska övergå till distansundervisning. Fridegårdsgymnasiet meddelar att närvaron i distansundervisningen kommer att kontrolleras.tisdag 17/3 14:32

Senaste numret

Bålstabladet
Stockholm Direkt