Foto: Mostphotos

Blåljus: Händelserik helg i Enköping

Personrån, misshandel, stölder ur bilar, flera lantliga inbrott i verkstäder och liknande finns bland det som skett de senaste dagarna. På den positiva sidan: sju stulna cyklar har hittats i skogen.

  • Publicerad 11:39, 21 okt 2019

Lördag 02.30

Fjärdhundragatan

Personrån. En man i 20-årsåldern blev under tidiga lördagsmorgonen rånad på sin herrklocka och iphone av två jämnåriga när han gående var på väg mot centrala Enköping på Fjärdhundragatan. Han blev omkullknuffad, men utan personskador.

Okänd tidpunkt

Okänd brottsplats

Misshandel. En kvinna togs till lasarettet i Enköping med ambulans då hon hade skador i pannan som behövde sys. Polis tillkallades sent på lördagens eftermiddag då kvinnan sannolikt blivit slagen med ett tillhygge, vilket skulle innebära grov misshandel. Vidare utredning pågår.

Lördag 17.30-18.00

Stenfalksgränd

Brand i miljöbod. Räddningstjänsten kunde på lördagen släcka en brand i ett förvaringskärl i en miljöbod. En första bedömning var att elden orsakats av en cigarettfimp eller olycka, att den således inte var anlagd. Ingen teknisk undersökning gjordes.

Förra veckan

Enöglavägen

Stöld ur bil. Ratt, GPS-skärm och annan utrustning stals ur en BMW på Enöglavägen förra veckan, brottet upptäcktes på lördagen. Det fanns inga tecken på inbrott i bilen.

– Vi har haft flera sådana stölder på senaste tiden, berättar Jonas Rickeborn på polisen i Enköping.

Hur kommer de in i bilarna?

– Vi vet att ett vanligt tillvägagångssätt är att de har utrustning så de kan förstärka den signal som nyckeln sänder ut, det är därför man inte ska ha bilnycklar hängande vid ytterdörren, helst ska bilnycklar ligga i ett plåtskåp.

Fredag - söndag

Tre inbrott

Enköpings-Näs, Härkeberga, Litslena

De senaste dagarna har platser på landsorten drabbats av inbrott där verktyg och trädgårdsmaskiner stulits i mängd.

På Enköpings-Näs krossades en ruta på en verkstad då tjuvar tog sig in och stal motorsågar, hylsnyckelsatser, vinkelslipar och skruvdragare.

I Härkeberga stals utrustning för sammanlagt 48.000 kronor på söndagen, däribland en trädgårdstraktor och en elfyrhjuling, men även annan motordriven trädgårdsutrustning. Eventuellt är trädgårdstraktorn återfunnen.

En däcksverkstad i Litslena bestals på minst 30 däck någon gång från fredag till söndag. Inbrottstjuvarna hade tagit upp ett hål i väggen för att komma in. De hade också slagit sönder ett elskåp och larmsensorer.

Söndag

Skogen vid Hökens plan

Upphittat! Sju cyklar har hittats av allmänhet i skogen mellan Hökens plan och E18. De sju cyklarna misstänks vara stulna och har nu tagits i beslag av polisen. En teori är att cykeltjuvar ställt dem där för att senare ta i sär dem.

– Vi har haft hårt tryck på våra kända cykeltjuvar den senaste tiden, möjligen har de ställt undan cyklarna mitt inne i skogen för att de inte skulle kunna kopplas till någon person om de hittades, säger Jonas Rickeborn på polisen i Enköping.

Av de sju cyklarna är två damcyklar och fem mountainbikes.

Lördag 02.45

Dr Westerlunds gata

Drogbrott. En man i 20-årsåldern är misstänkt för narkotikabrott brukande, sedan han kontrollerats av polis tidigt på lördagens morgon. Mannen var positiv på snabbtestet.

Fredag 15.05

Grillby

Rattfylleri. En bilförare i 60-årsåldern blåste positivt i sållningsinstrumentet sedan bilen han körde stoppats av polis på fredagens eftermiddag. Han medtogs för vidare provtagning och är misstänkt för rattfylleri

Bergvretenskolan vidare i Vi i femman

Nyheter 106 klasser i Uppsala län sökte, men det var bara åtta klasser som gick vidare. Bergvretenskolans 5C är en av dem. De ska nu tävla i Sveriges största kunskapstävling ”Vi i femman” i P4 Uppland.tisdag 21/1 12:57

Ingen skidbacke i Skattmansö i år

Nyheter I dagarna var det tänkt att Skattmansöbacken skulle öppnas för allmänheten. Men så kommer det inte att bli. – Det är förjävligt, säger Linus Lindbom, Skattmansöådalens ordförande.tisdag 21/1 9:40