Blåljus helg: Drograttfyllan som kunde slutat riktigt illa + inbrottsförsök vid två restauranger

Tur. Hur ska man annars förklara att ingen olycka skedde när kvinnan körde okontrollerat i flera mil på E18? Utöver det noterar vi två inbrottsförsök mot restauranger i Enköping.

  • Publicerad 11:40, 29 apr 2019

Söndag 19.00

E18

Drogbrott mm. Andra bilister slog larm när de såg hur bilen vinglade på motorvägen. Vid Ekolskrog på väg mot Bålsta körde den till och med in i mitträcket, men fortsatte.

En kvinna i 40-årsåldern från Enköping satt bakom ratten.

I Bålsta svängde hon in på Stockholmsvägen.

Där blev det ännu värre.

Andra bilister tvingades väja och köra in på sidogator då kvinnan körde i mötande körfält.

Kunde det bli värre? Jodå, det kunde det.

Inte en utan två gånger körde hon av vägen, men kom upp igen. Utanför en restaurang stannade hon och då kunde ett rådigt vittne ingripa och ta bilnycklarna från kvinnan.

Polis som anlände konstaterade att kvinnan var positiv på snabbtest och bilnycklarna omhändertogs. Hon var dock så påverkad att hon inte kunde förhöras utan togs i stället till sjukvård.

– Det var bara tur att det inte slutade riktigt illa, säger Jonas Rickeborn vid Enköpingspolisen.

Fredag 16.55

Åkerbygatan

Stöld av husvagn. En husvagn stals från ett åkeri på fredagskvällen. Stölden upptäcktes inte förrän på söndagen, men övervakningsfilm visar att dådet skedde på fredagen. Området var både låst och inhägnat.

Den stulna husvagnen är flerfärgad, en Solifer S5 med registreringsnummer RTA979.

Måndag till lördag.

Eriksgatan

Stöld genom inbrott i källare/Försök Okänd har försökt bryta sig in i målsägarens källarförråd. Det är brytmärken på förrådsdörren och delvis bortbrutna nitar. Brottet anmäls lördag kl 13:03

Fredag kl 22:00 - lördag kl 11:45

Kungsgatan

Stöld genom inbrott i restaurang Okända personer har krossat ett fönster på nödutgångsdörr en till restaurang Vita Elefanten och sedan tagit sig in i lokalen. Inne i lokalen har gods stulits, men vad är inte fastställt än.

Fredag 18.00 och lördag 08:30

Östra Ringgatan

Skadegörelse på restaurang/försök till inbrott. Vittnen såg hur två personer med någon typ av verktyg försökte slå sönder ett fönster i en gallerförsedd dörr på restaurang Mitt & Ditt på Östra Ringgatan i Enköping. Polis larmades, men gärningspersonerna hann därifrån. Åverkan på fönstret kunde konstateras.

Lördag kl 02:46

Grillby

Drogbrott. En Enköpingsbo i 30-årsåldern är misstänkt för: Drograttfylleri, narkotikabrott och grov olovlig körning. Sedan bilen han körde stoppats i Grillby fick han göra ett snabbtest, som gav positivt utslag. Polisen tog också hand om mannens bilnycklar för att han inte skulle köra vidare.

Tisdag - onsdag

Bangårdsgatan, Enköping

Stöld ur fordon. Under natten mellan tisdag och onsdag bröt sig någon in i en bil som stod parkerad på Bangårdsgatan och stal hjul samt stereo för ett godsvärde om totalt ca 12.000 kr.

Fredag 1100.

Örtagatan

Drogbrott. Larm inkommer om en påverkad man som varit och stökat vid en förskola. Tre polispatruller ryckte ut och hittade mannen som omhändertogs och transporterades till Uppsala Han misstänks för narkotikabrott.

Fredag 13:07

JP Johanssons gata

Grovt rattfylleri. Då polis stoppar en personbil på JP Johanssons gata blir föraren, en man i 50-årsåldern som inte bor i Enköping, misstänkt för grovt rattfylleri samt grov olovlig körning. Han fick lämna ifrån sig bilnycklarna så att han inte skulle kunna köra vidare.

Försvarsmakten vill inte styra invandringsdebatten

Nyheter Psyopsförbandet i Enköping ska motverka vilseledande information. Det innebär inte att man styr den politiska debatten, menar stabschefen Magnus Hildebrandt. – Det görs med syftet att debatten ska...fredag 16/8 12:57

Pierre Schori pratar om kärnvapen i Grillby

Nyheter Tidigare toppdiplomaten Pierre Schori kommer till Grillby den 31 augusti. Han ska då hålla tal om klimatförändringar och kärnvapen.fredag 16/8 11:39