Foto: Mostphotos

BLÅLJUS, HELG: Fylleri av olika slag

Under en lugn helg då det varken varit inbrott, stölder, hot eller fall av misshandel i Enköping är det fylleri som är det mest utmärkande i händelserapporten. En kvinna körde lastbil och pratade i telefon, en man tros ha varit drograttfull och haft kniv i fickan och en tredje gjorde motstånd då han skulle omhändertas.

  • Publicerad 10:53, 9 mar 2020

Riksväg 55, Svinnegarn

Fredag em

Rattfylleri mm. När polis såg en liten lastbil köra vingligt vid Svinnegarn kunde de konstatera att föraren, en kvinna i 55-årsåldern, talade i mobiltelefon. Då hon stoppats fick hon blåsa och det gav positivt resultat. Resultatet av kvinnans resa, som inte skedde i yrkestrafik, var 1.500 kronor i böter för att hon talat i mobiltelefon, 1.500 för att hon kört över heldragen linje samt misstanke om rattfylleri.

Riksväg 70, Lådö

Fredag kl 15.

Drograttfylleri mm. En man i 60-årsåldern tvingade poliser som upprättat en trafikkontroll att hoppa åt sidan då han körde förbi dem. Poliserna körde efter och stoppade mannen. Det visade sig då att han hade en fällkniv i bakfickan och saknade körkort. Han är nu misstänkt för grov olovlig körning, drograttfylleri och grovt brott mot knivlagen (grovt eftersom han hade kniven nära till hands och tros ha varit drogpåverkad).

Centrala Enköping

Lördag 00.50

Fylleri, våldsamt motstånd. Då en berusad man skulle omhändertas av polis gjorde han motstånd, krängde med kroppen och försökte slita sig loss. Han sprejades med OC-sprej (pepparsprej) och togs med till polisstationen. Mannen är i 20-årsåldern och inte skriven i Enköping.

Tekniska problem – Vårdguidens provsvarstjänst ligger nere

Nyheter Tekniska problem gör att invånare i Region Uppsala för närvarande inte kan ta del av sina provsvar via e-tjänsten Journalen på 1177 Vårdguiden. Felet som är nationellt har pågått sedan i tisdags. –...torsdag 6/8 14:55

Satir i bygdegården

Nyheter Vandringsutställningen ”Vässa pennan” är på turné genom Sverige. I veckan stannar den till på Österundagården utanför Enköping.onsdag 5/8 9:01