Foto: Mostphotos

Blåljus: Hets mot folkgrupp – och nya garageinbrott

På två ställen i Bålsta hängdes nazistsymboler upp. De togs ner av polis. Okända gärningsmän är misstänkta för hets mot folkgrupp.

  • Publicerad 10:12, 23 apr 2019

I lördags var det 130 år sedan Adolf Hitler föddes. Det "firade" Nordiska Motståndsrörelsen.

I Bålsta sattes tre flaggor upp vid en gångbro över Södra Bålstaleden, de togs ner tidigt på lördagsmorgonen och togs i beslag.

Även högst upp på silon hängdes en nazistflagga. Där fanns även klottrade symboler på silon. I det fallet är brottsmisstanken, utöver Hets mot folkgrupp, även Olaga intrång.

--------

Ständigt dessa garageinbrott.

Både på Körsbärsstigen och på Bålstavägen har det varit inbrott i låsta garage de senaste dagarna och däck på fälg har stulits.

Utöver det söker polis efter en stulen motorcykel, en flerfärgad 125-kubiks KTM som stals ur ett garage i påskhelgen. registreringsnummer är GFR226.

Under natten till tisdag begicks också ett inbrott i en fordonshall på Kalmarvägen. Vaktbolaget larmade, på platsen kunde konstateras att ett lås var sönderslaget och att det rådde oreda i lokalen. Vad, om något, som stulits är inte fastlagt.

Helgens blåljus - plus en butiksstöld

Föräldrar kan vara bra att ha ibland. Fråga den ungdom som blev av med mopeden – men vars förälder både hittade mopeden och hade kurage att konfrontera de två ungdomar som försökte släpa i väg den.söndag 26/5 18:27

Brandförsvaret öppnar sin station

Söndagen den 2 juni håller brandstationen i Bro öppet hus. Välkommen att kika på deras fordon, prova på att släcka eld och smaka en korv.lördag 25/5 9:00

Senaste numret

Bålstabladet
Stockholm Direkt