Foto: Mostphotos

BLÅLJUS: Hotellgäst fick bil sabbad, rattfyllo drog runt i Fjärdhundra och mindre brand i simhallsbygget

Trots allt – löningshelg, studentfirande – blev det en relativt lugn helg i Enköping.

  • Publicerad 10:26, 1 jun 2020

Drottninggatan

Söndag 02.00

Misshandel och Olaga hot. Två personer söktes av polis under natten till söndag sedan de uppträtt hotfullt på Drottninggatan nära järnvägsstationen. De är misstänkta för att ha hotat två män, varav den ene även blev slagen i ansiktet med knytnäve. De eftersökta tros ha haft kniv, men där finns inga säkra uppgifter.

Kyrkogatan

Natt lördag-söndag

Skadegörelse. En hotellgäst som parkerat sin bil utanför Park Astoria fick rutorna på bilen sönderslagna och alla fyra däck punkterade under natten mellan lördag och söndag.

Ekolskrog

Lördag 22.30

Narkotikabrott. Tre Uppsalabor sitter anhållna sedan de tagits av polis vid Ekolskrog av polis. I sin bil hade de tre narkotika och sedlar i en omfattning som gör att de misstänks för att ha planer på att sälja drogerna. Samtliga tre blev dessutom misstänkta för narkotikabrott, eget bruk. De tre greps och anhölls senare. Två av männen är i 25-årsåldern, den tredje omkring tio år äldre.

Änderstavägen, Fjärdhundra

Fredag 22-23

Rattfylleri. En man i 35-årsåldern körde runt i Fjärdhundra, sladdade, körde fast, uppvisade alla tecken på att inte ha kontroll över situationen. Polis tillkallades, som omhändertog mannan för fylleri. Då de kom till platsen hade han lämnat bilen, men flera vittnen kunde berätta att han kört. Blodprov togs. Mannen är misstänkt för grovt rattfylleri under påverkan av alkohol.

Härjarö

Ons-fre

Båtstöld. I fredags vid 19-tiden upptäckte en tillsynsman på Härjarö att Upplandsstiftelsens båt stulits och att kättingen den suttit fast i var kapad. Det är en Buster, silverfärgad aluminumbåt med 40 hästars Yamahamotor. Den är värd, inklusive motor, cirka 100.000 kronor.

Simhallsbygget

Torsdag 11.30

Brand. Polis och räddningstjänst larmades till det nya simhallsbygget i torsdags förmiddag sedan det börjat pyra bakom en vägg i samband med takläggning där gasolbrännare användes. Det finns ingen misstanke om brott. Räddningstjänsten frilade ytskikt på vägg för att kontrollera om det brunnit och om elden spridit sig. De noterade att det brunnit i isolering, gipspapp samt ett mindre område på en regel.

Vid ett mindre tillbud på simhallsbygget i Enköping började det pyra bakom en vägg. Foto: Räddningstjänsten

EnköpingDirekt starkare i höst

Nyheter EnköpingDirekt blir starkare efter en historisk medieaffär. – Om vi kan bygga upp det här på ett smart och lönsamt sätt får vi mer resurser till att satsa på bättre lokaljournalistik, och det kommer...söndag 5/7 7:46

Sommarstängt

Nyheter Under juli månad är kontoret stängt. Vi är tillbaka den 3 augusti. Nästa tidning utkommer den 7 augusti.söndag 5/7 7:46