Foto: Mostphotos

Blåljus i helgen: ofredande, rattfyllor och sabb

Än en gång har det varit skadegörelse på Enavallen, ungdomar pekas ut. Och som vanligt har det körts bil då den borde ha fått stå hemma.

  • Publicerad 11:13, 9 jun 2019

Söndag ca kl 03:00

Eriksgatan/Källgatan

Ofredande. En man i 30-årsåldern, som inte bor i Enköping, är misstänkt för ofredande. Den utsatta kvinnan var vid tretiden på söndagsmorgonen i centrala Enköping då mannen – som hon inte känner – tog tag runt midjan på henne.

Lördag kl 12:20

Länsväg 55, Hummelsta

Rattfylleri. Sedan vittnen slagit larm om att en bilförare kört av vägen och verkat påverkad kom polis till platsen. Föraren, en man i övre medelåldern, blev då misstänkt för rattfylleri.

Lördag kl : 02:20

Torggatan

Stöld. En kvinna blev på natten mot lördagen av med sin mobiltelefon. Hon hade den i jackans innerficka då hon stod i kön till korvkiosken på Stora Torget, men när hon skulle använda den var den borta.

Lördag 01:45

Pärlugglegränd

Skadegörelse. För andra gången på kort tid blev ruta och ram söndersparkade ur ytterdörren till en fastighet på Pärlugglegränd. Vittnen såg en svartklädd man på platsen i samband med händelsen.

Fredag kl 19:30

Romberga

Rattfylla och bluff. En man i 20-årsåldern, som inte bor i Enköping, blev på fredagskvällen misstänkt för drograttfylleri och narkotikabrott då polis stoppade bilen han körde i Romberga. Han uppgav då en annan persons id, sannolikt för att slippa att själv hamna i polisens bok. Mannen är därför även misstänkt för falsk tillvitelse. Han är dessutom misstänkt för grov olovlig körning.

Fredag 11:05

Korsängsgatan

Brott mot knivlagen. En man i 40-årsåldern som hade en kniv nedstoppad i sina byxor och inte hade skäl att bära kniv på allmän plats är misstänkt för brott mot knivlagen.

Onsdag (anmält fredag)

Enavallen

Skadegörelse. Det har eldats på en eller flera stolar på Enavallens läktare. På senaste tiden har Enavallen drabbats av skadegörelse flera gånger. Men – den här gången har vittnen namngett ett antal yngre killar misstänkta för gärningen.

Företagare vägrade lämna tillbaka pengar

Nyheter En Enköpingsföretagare fick av misstag närmare 300 000 kronor insatta på sitt företags konto. Sen vägrade han att betala tillbaka dem. Nu står mannen åtalad för brott.söndag 15/12 8:46