Foto: Mostphotos

Blåljus i helgen: Vådaskott vid vildsvinsjakt

En jägare i 50-årsåldern fördes i lördags kväll till sjukhus sedan han träffats av ett vådaskott. Dessutom: däckstölder på Fårticksgatan, lägenhetsbrand och rattfylleri vid Coop.

  • Publicerad 10:46, 11 nov 2019

I Veckholms nattmörker skulle jaktlaget på fyra personer skjuta vildsvin.

Vad som hände ska utredas, men initialt ser det enligt polisen ut som om någon avsett att skjuta vildsvin, men då träffat sin jaktkollega.

Det handlar i så fall om ett skott där jägaren medvetet tryckt på avtryckaren, i motsats till ett skott som till exempel brinner av vid vapenvård, men att jägaren i 50-årsåldern av någon anledning varit i skottriktningen.

Däckstölder i Husberg

Tre garageinnehavare på Fårticksgatan har drabbats av stölder. I helgen var gärningsmän inne i en länga och stal däck på fälg, sannolikt fredagskvällen.

Garage 1: Fyra vinterdäck på fälg, värde 8.500 kr, stulna.

Garage 2: Fyra vinterdäck på aluminiumfälg stulna fredag morgon före 06.45.

Garage 3: Fyra sommardäck på aluminiumfälg stulna.

Grovt rattfylleri

En Enköpingsbo i 40-årsåldern åkte till Coop i lördags förmiddag. Där hade polisen en nykterhetskontroll och då mannen blåste gav det utslag.

Han togs till polisstationen och där uppmättes 0,66 milligram alkohol per liter utandningsluft, det vill säga över gränsen för grovt rattfylleri. (Gränsen för grovt rattfylleri är 0,50 milligram alkohol per liter utandningsluft, som motsvarar ungefär 1,0 promille i blodet.)

Lägenhetsbrand släcktes

Efter branden i en lägenhet på Kryddgårdsgatan i centrala Enköping i fredags utreder polisen om någon gjort sig skyldig till allmänfarlig vårdslöshet.

Branden började på spisen i lägenheten. Den spred sig till föremål runt omkring samt i viss mån upp i en ventilationskanal. Lägenheten blev rökfylld och en person togs till sjukhus efter branden.

Räddningstjänsten, som släckte elden, gör bedömningen att stor spridningsrisk förelåg. Det blev också mindre rökskador i intilliggande lägenheter.

Bilstöld, drogbrott och en som inte betalade på Ica

Nyheter Personal på ICA handlade helt enligt reglerna då de gjorde ett envarsgripande och tog den kvinna som misstänks ha stulit för 1.300 kronor i affären.lördag 14/12 11:12

Togs med vapen och pengar i bilen

Nyheter En man i 60-årsåldern sitter anhållen, misstänkt för vapenbrott och penningtvätt. Han togs av polis på riksväg 55 under torsdagskvällen.fredag 13/12 10:11