Foto: Mostphotos

Blåljus i helgen: Vådaskott vid vildsvinsjakt

En jägare i 50-årsåldern fördes i lördags kväll till sjukhus sedan han träffats av ett vådaskott. Dessutom: däckstölder på Fårticksgatan, lägenhetsbrand och rattfylleri vid Coop.

  • Publicerad 10:46, 11 nov 2019

I Veckholms nattmörker skulle jaktlaget på fyra personer skjuta vildsvin.

Vad som hände ska utredas, men initialt ser det enligt polisen ut som om någon avsett att skjuta vildsvin, men då träffat sin jaktkollega.

Det handlar i så fall om ett skott där jägaren medvetet tryckt på avtryckaren, i motsats till ett skott som till exempel brinner av vid vapenvård, men att jägaren i 50-årsåldern av någon anledning varit i skottriktningen.

Däckstölder i Husberg

Tre garageinnehavare på Fårticksgatan har drabbats av stölder. I helgen var gärningsmän inne i en länga och stal däck på fälg, sannolikt fredagskvällen.

Garage 1: Fyra vinterdäck på fälg, värde 8.500 kr, stulna.

Garage 2: Fyra vinterdäck på aluminiumfälg stulna fredag morgon före 06.45.

Garage 3: Fyra sommardäck på aluminiumfälg stulna.

Grovt rattfylleri

En Enköpingsbo i 40-årsåldern åkte till Coop i lördags förmiddag. Där hade polisen en nykterhetskontroll och då mannen blåste gav det utslag.

Han togs till polisstationen och där uppmättes 0,66 milligram alkohol per liter utandningsluft, det vill säga över gränsen för grovt rattfylleri. (Gränsen för grovt rattfylleri är 0,50 milligram alkohol per liter utandningsluft, som motsvarar ungefär 1,0 promille i blodet.)

Lägenhetsbrand släcktes

Efter branden i en lägenhet på Kryddgårdsgatan i centrala Enköping i fredags utreder polisen om någon gjort sig skyldig till allmänfarlig vårdslöshet.

Branden började på spisen i lägenheten. Den spred sig till föremål runt omkring samt i viss mån upp i en ventilationskanal. Lägenheten blev rökfylld och en person togs till sjukhus efter branden.

Räddningstjänsten, som släckte elden, gör bedömningen att stor spridningsrisk förelåg. Det blev också mindre rökskador i intilliggande lägenheter.

EnköpingDirekt starkare i höst

Nyheter EnköpingDirekt blir starkare efter en historisk medieaffär. – Om vi kan bygga upp det här på ett smart och lönsamt sätt får vi mer resurser till att satsa på bättre lokaljournalistik, och det kommer...söndag 5/7 7:46

Sommarstängt

Nyheter Under juli månad är kontoret stängt. Vi är tillbaka den 3 augusti. Nästa tidning utkommer den 7 augusti.söndag 5/7 7:46