Foto: Mostphotos

Blåljus: Inatt slog Gps-tjuvarna till igen

Gps-tjuvarna slog till igen under natten. Den här gången fick de med sig utrustning för en halv miljon kronor från en verkstadslokal i Torstuna.

  • Publicerad 10:04, 29 jan 2020

Igår rapporterade vi om att gps-utrustning och bildskärmar tillgreps ur två traktorer och en skördetröska på Bäddarö Gård utanför Enköping. Utrustning till ett värde av 300 000 kronor.

Inatt slog tjuvarna till igen, men den här gången mot en verkstadslokal i Torstuna. Den här gången fick gärningspersonerna med sig gps-utrustning, verktygslådor och elverktyg till ett värde av en halv miljon kronor.

Förövarna ska ha tagit sig in i verkstaden genom att bryta upp en dörr. Inbrottet ska ha skett någon gång mellan klockan 00.00 och 02.00 natten till onsdag.

En teknisk undersökning kommer att göras under dagen.

– Vi är jätteintresserade av att veta om någon sett något fordon i området under natten, säger Jonas Rickeborn, operativ koordinator hos Enköpingspolisen.

Polisen misstänker att gärningspersonerna tillhör en internationell inbrottsliga.

EnköpingDirekt starkare i höst

Nyheter EnköpingDirekt blir starkare efter en historisk medieaffär. – Om vi kan bygga upp det här på ett smart och lönsamt sätt får vi mer resurser till att satsa på bättre lokaljournalistik, och det kommer...fredag 3/7 9:25